La futura biblioteca rep una subvenció d'1,5 milions d'euros

​L’obra val 5,2 milions d'euros, dels quals la meitat provenen d’ajuts públics
|

El controvertit projecte de la nova biblioteca a l’antic convent de les Clarisses avança. L’Ajuntament va adjudicar les obres per un cost total de 5.178.000 euros, en dos lots de 3.904.000 i 1.274.000 euros. De les quatre empreses presentades, només una ha acceptat fer l’obra per l’alt cost dels materials. Per fer front a aquest alt pressupost, el govern municipal va anunciar que demanarà un crèdit, tot i que està a l’espera que arribin les subvencions demanades a les administracions superiors.


Biblioteca2

Imatge virtual de la futura biblioteca de les clarisses.


D’entrada, ja es comptava amb els 900.000 euros que la Diputació de Barcelona va atorgar per a tot el mandat a Arenys de Mar i que el govern va decidir destinar a la futura biblioteca. A més, la Generalitat també va comprometre 200.000 euros d’ajut. Aquestes dues subvencions sumaven 1,2 milions. Per tant, encara en falten quatre milions. La bona notícia va arribar la setmana abans de Nadal quan el Departament de Cultura de la Generalitat va publicar dos ajuts més a l’obra de la biblioteca arenyenca. Es tracta de dues subvencions d’1.379.148 euros i 97.545 euros per a la rehabilitació de l’antic convent. En total, quasi 1,5 milions més que sumats als 1,2 milions que es tenien d’ajut públic, sumen 2,7 milions. Aquesta quantitat és la meitat del cost total de l’obra.


L’Ajuntament també ha demanat entre 1,5 i 2 milions d’euros més mitjançant els fons europeus Next Generation que encara estan pendents de resoldre. En el cas que Arenys rebés aquest ajut de la UE, l’obra de la futura biblioteca li haurà costat als arenyencs directament entorn del milió d’euros. El fet que s’hagin adjudicat les obres ha abaixat el volum de la crítica política amb relació a aquest projecte. Tot i que els grups de l’oposició JxA, PSC i CUP consideraven que hi havia altres prioritats a Arenys i que aquesta obra podia esperar, finalment tots han acordat donar suport al projecte.