L'Ajuntament d'Arenys de Mar fa podar 1200 arbres durant aquest hivern

​En una primera fase durant el gener es podaran els arbres més petits i, en acabat, les platanedes monumentals de la Riera i el passeig Xifré
|

L'empresa Silva de la Garriga, contractada per l'Ajuntament d'Arenys de Mar, ha començat els treballs de poda de l'arbrat urbà que es farà a tota la vila durant les setmanes vinents. Els treballs de poda han començat per les moreres de tota la rodalia dels apartaments Catalunya i seguiran pels carrers de la urbanització Vilaplana. El contracte del servei de poda de l'arbrat municipal es va adjudicar a Silva jardineria fa unes setmanes per un import de 112.330 euros, distribuïts en 62.018 euros els arbres de port petit i 50.311 euros el lot de poda dels plataners.


Poda riera

La darrera poda dels arbres de la riera es va fer el 2018. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


El servei de poda contractat ha de fer 1200 arbres de la vila. Aquesta primera fase farà la poda de totes les espècies de l'arbrat urbà, excepte els plàtans, un total de 869 exemplars, distribuïts per tota la vila durant aquest mes de gener. Tot i que en aquest cas es va fer una poda durant el 2021, la majoria d'exemplars no s'havien podat en aquella ocasió. Ara, es duran a terme brocades estructurades, tasques de manteniment i seguretat, així com tallar branques seques o aquelles que impedeixen el pas o la il·luminació dels fanals. 


Els 318 plataners de la Riera i el Xifré, plaça de la Mare Paula, carrer de l'Olivar, passeig Xifré i plaça Lloveras es podaran, en una segona fase un cop enllestida la primera actuació, entre els mesos de gener i febrer del 2023. En aquest cas la majoria d'actuacions contemplen una reducció integral de la capçada, i altres actuacions de manteniment i seguretat. En aquest cas, la darrera poda es va fer l'any 2018.