Arenys de Mar commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones

​L'Ajuntament i diverses entitats han preparat diverses activitats per a aquesta setmana
|

La commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones ha començat a Arenys de Mar. Dissabte 4, al matí, alguns arenyencs van anar fins a la pujada del Professor Castelló per tal de pintar nou mural dins del projecte ‘Contramurs’ que té l’objectiu d’embellir parets i espais de la nostra vila amb missatges socials i pedagògics. El mural, però, no és l’única iniciativa que ha preparat l’AVAM, el pròxim dimecres es farà la presentació del projecte Onada Violeta. Aquesta és una iniciativa que vol dotar la vila d’espais segurs en què es pugui respondre davant qualsevol incident relacionat amb la violència de gènere.


Aaaaaaaaa

El mural pintat dissabte per l'AVAM. Foto: AVAM


Durant el cap de setmana, el Teatre dels Seràfics ha acollit algunes de les activitats relacionades amb el 8M. S’hi ha fet un taller per a infants on s’ha començat a fer un mosaic reivindicatiu amb frases dels més petits relacionades amb el 8M i la igualtat. També, s’ha preparat una ‘flashmob’ a la plaça de l’església per a tothom que hi passava i, més tard, s’ha fet una conferència de nutrició per a dones. Igualment, s'hi van fer dues representacions, una per a infants i una altra per adults. Diumenge s'hi va celebrar un vermut musical i, a la tarda, hi haurà una representació de petites peces de teatre, música i dansa amb la participació del taller de teatre.


A partir de demà dia 7, diverses entitats han preparat activitats per commemorar l'efemèride, com es detalla en el cartell a continuació. L'acte institucional se celebrarà el dimecres 8, a les 6 de la tarda a la sala Josep Maria Arnau del Calisay amb la lectura del manifest a càrrec de Mercè Cussó. Durant aquests dies, l'associació Jovent Dissident també està difonent una sèrie de Reels a Instagram titulat “On són les arenyenques?” amb experiències de diverses dones al capdavant d'entitats, associacions i institucions públiques. 


CARTELL 8 DE MARCu0327