Mitjans es proclama campiona d'Espanya dels 800 metres

​Carrera brillant de l'atleta arenyenca del CA Playas de Castellón, guanyant per cinc segons de diferència la final.
|

Marta Mitjans tenia marcat el dia d'ahir, jornada dominical de 12 de març, en vermell, ja que viatjava a una de les grans cites del calendari del 2023, el Campionat d'Espanya en pista coberta que s'organitzava a Salamanca. Després d'una semifinal plàcida, realitzada de forma pausada i controlada, arribava la final, antepenúltima prova dels campionats -grans marques les que es van realitzar durant les tres sessions-, on Mitjans va decidir imposar un ritme de vertigen, impossible de seguir per cap de les cinc atletes que participaven a la final i sumar així un or més al seu gran palmarès

L'arenyenca sortia des del carrer sis, com a actual campiona d'Espanya i finalista el 2022 de l'Europeu, i va decidir córrer molt ja a l'inici, marcant un 200 en 31.04, molt ràpid, buscant el rècord d'Espanya sub18, passant pel 400 deixant enrere a cinquanta metres a la resta de rivals, però amb un ritme una mica més lent, tancant el 800 amb or i 2:11.03, a dos segons del rècord de Paula Isabel Martín de 2:09.09. Espectacle brutal, amb una diferència d'uns vuitanta metres amb la resta. Maria Moreno va entrar com a segona amb un temps de 2:16.54, continuant com un dels grans valors de l'atletisme espanyol del mig fons.

Gran carrera, molt bona marca i ara toca pensar en el següent campionat per l'atleta dirigida per Alfonso Guillén, convertint-se en la gran dominadora de la prova. El CA Playas de Castellón va tancar el campionat amb cinc ors, deixant clar que també és el gran club del panorama espanyol.