L’Ajuntament tornarà 20.000 euros en multes mal posades

Es tracta de les sancions posades per la càmera irregular de la N-II
|

L’Ajuntament d’Arenys de Mar haurà de tornar 20.000 euros als conductors que van pagar les multes imposades a partir de la càmera irregular que captava els vehicles aturats a la parada del bus de l'N-II, davant de l’estació de tren. Com es recordarà, les queixes de diversos usuaris van fer notar l’Ajuntament del mal funcionament d’aquesta càmera que havia de multar després que els cotxes estiguessin aturats més de dos minuts a la parada del bus. Les comprovacions realitzades per la Policia Local van demostrar que la càmera no respectava el temps permès de dos minuts i multava abans. El gener passat, quan es va detectar aquest mal funcionament, la càmera havia posat 600 multes.


Camares estació 2  xs

Aquest és el punt on la càmera multava irregularment. Foto: Xavi Salbanyà. 


L’Ajuntament va deixar sense funcionament la càmera i va procedir a anul·lar totes les multes imposades, començant per les que encara no s’havien cobrat, unes 400. Però queden encara per resoldre les 200 multes que sí que es van cobrar. S’estima que la quantitat cobrada puja uns 20.000 euros corresponents a les 200 sancions de 200 euros i que la majoria d’elles es van pagar amb el descompte del 50%, és a dir, a 100 euros cadascuna.


Malgrat que l’Ajuntament va assegurar que els usuaris multats i que havien pagat no haurien de fer cap tràmit, la situació ha canviat perquè han d’informar el Consistori mitjançant una instància, del número de compte bancari on volen que es faci l’ingrés. L’Ajuntament es posarà en contacte amb els usuaris que han pagat les multes mal posades perquè procedeixin a fer aquest tràmit. Els conductors multats rebran finalment els diners cobrats amb interessos de demora. D’altra banda, l’Ajuntament impulsa un expedient sancionador a l’empresa responsable de la càmera.