Un grup d’empresaris del Port crea una plataforma reivindicativa

Són critics amb la gestió de Ports i reclamen desencallar alguns grans projectes pendents
|

Un grup d’empresaris i usuaris del Port d’Arenys ha dit prou. Ho han fet creant una plataforma reivindicativa perquè Ports de la Generalitat desencalli projectes pendents i els ajudi a impulsar les seves activitats “en lloc de posar-nos bastons a les rodes”. A l’Ajuntament, li demanen suport i acompanyament davant l’administració catalana. Els membres de la nova plata-forma, uns quinze industrials i empresaris del Port d’Arenys, consideren que la Generalitat no manté una interlocució amb els negocis i “ens té abandonats”.


Port  portsgencat


A banda, la nova plataforma servirà per unir interessos de les empreses instal·lades al port.Una veu única que ens permetrà donar pes a les reivindicacions de cadascú” explica Ralph Vender, un dels promotors. “Si no és per urgències, no tenim cap atenció de Ports” expliquen, queixosos de què el gestor portuari mantingui en un estat lamentable les instal·lacions. “Encara hi ha la muntanya de sorra de quan es va fer l’obra del dic” el desembre del 2020, es queixa Josep Moreno, copropietari del restaurant Portinyol.


Altres reivindicacions es refereixen al poc aprofitament d’espais buits que podrien albergar noves activitats, però que “per desídia o interessos particulars, no es desenvolupen”. “Demanem que s’impulsi els projectes del Pla Director i l’obra del dic de reforç” reclama Josep Bernabeu, portaveu de Varador 2000, que va advertir com durant els temporals les aigües interiors tenen molta agitació i provoca que es malmetin les embarcacions varades.


Fa 10 anys que no tinc aigua al meu taller” posa d’exemple un altre industrial, que lamenta que Ports només ve a recaptar, no a ajudar-nos. Altres restauradors, com el propietari del restaurant Gio, es queixen del poc suport de l’administració. “Anem de crisi en crisi i no ens ha ajudat, ni ens han perdonat la taxa”. A més, detallen que el manteniment és nul. “Només cal veure les plantes que hi ha a les jardineres, totes seques”.


Grup d’Acció Local de Pesca

A l’abril també es va presentar a la Confraria d’Arenys un dels cinc Grups Locals de Pesca (GALP) catalans. En concret el que correspon al Maresme i La Selva. Es tracta d’entitats sorgides del Fons Europeu Marítim i de la Pesca per desenvolupar estratègies amb ajuts europeus, dirigides a crear llocs de treball en el sec-tor pesquer, donar valor afegit als productes de la pesca i l’aqüicultura i protegir el medi ambient, entre altres.