ERC i CUP tanquen un acord per governar junts a Arenys de Munt

Junts, amb Pep Artigas, es converteix en la segona força i queda a l’oposició amb el PSC
|

Josep Sànchez ha revalidat l’Alcaldia a Arenys de Munt amb una representació de 6 regidors al consistori. Sànchez considera que els veïns han valorat la gestió del seu mandat i també el seu projecte. De fet, en general hi va haver una forta pujada de les forces sobiranistes amb representació al consistori, amb 12 dels 13 regidors que el conformen.


Arenys de Munt   foto radioarenys de munt

Josep Sànchez, recollint la vara de mans de Pep Artigas. Foto: Ràdio Arenys de Munt. 


Per aquest motiu, des del primer moment Sànchez va afirmar que allargava la mà per governar amb altres partits independentistes. Finalment, però, les converses amb Junts, amb 4 regidors, no van donar fruits i només ha estat amb la CUP, que té dos regidors, amb qui ERC s’ha entès. De fet, explica que les dues formacions han tingut una bona entesa al llarg d’aquest darrer mandat, fet que es va demostrar amb l’aprovació dels pressupostos i la recuperació del pressupost participatiu. L’acord entre els dos partits inclou aspectes que passen per la creació d’una nova entitat municipal centrada en la gestió social del poble, a part de la GUSAM, que s’encarregui especialment de la residència municipal i, fins i tot, de la selectiva.


També es vol millorar en el transport públic, creant una nova línia de bus que es mogui pel municipi i arribi a indrets on no s’arriba ara. D’altra banda, es treballarà per donar més suport a la pagesia, en els habitatges i les polítiques per a joves, i en la millora de la via pública. Tot plegat quedarà reflectit en les noves regidories que es crearan i que aniran, la majoria, a mans de la CUP. Es tracta de les carteres de Gestió d’Equipaments, Entitats i Municipalitzacions. La resta, seguiran en mans d’ERC que repeteix amb els noms dels mateixos regidors que en l’anterior mandat. Val a dir que la CUP també assumirà la segona tinença d’Alcaldia. El pacte inclou l’elaboració d’un Pla d’Actuació Municipal en els pròxims 3 mesos.


D’aquesta manera, l’oposició a Arenys de Munt estarà formada per Junts, amb Pep Artigas al capdavant, i PSC, amb Vanessa Muñoz com a única regidora. Josep Sànchez ha manifestat que l’acord amb la CUP és ferm i que serà un govern obert i transparent. En aquest sentit, no ha volgut fer comparacions amb el govern del darrer mandat a Arenys de Mar en què la CUP va marxar, ja que considera són realitats diferents. Sànchez diu que espera poder continuar parlant amb Arenys de Mar i Estanis Fors per tirar endavant projectes plegats, alhora que ha volgut posar en relleu la feina feta per Annabel Moreno per impulsar iniciatives comunes com és el cas, per exemple, del bus que va dels dos Arenys cap a l’Hospital de Mataró.