El nou cap de la Policia Local prepara el relleu generacional de la plantilla

Durant els pròxims cinc anys es jubilarà el 40% dels agents i el 80% dels comandaments
|

El sergent Juan José Martínez Ortigosa va agafar el relleu de Sebastià Górriz al capdavant de la Policia Local d’Arenys de Mar a principis d'estiu. Ortigosa havia estat fins aleshores la mà dreta de Górriz al capdavant de la policia. Ara, Ortigosa comença una etapa amb diferents problemàtiques i amb un pla estratègic que tindrà com a element principal l'impuls del model policial i el relleu generacional dels agents per jubilació.


Ortigosa   xs

El sergent Juan José Martínez Ortigosa. Foto: Xavi Salbanyà. 


Un pla estratègic

El nou impuls que Ortigosa vol donar en la manera de treballar de la Policia Local d'Arenys de Mar fan referència diferents preguntes sobre el model policial de cara al futur, com ara quines són les demandes, quin tipus de policia necessita Arenys de Mar, juntament amb els objectius treballats a implementar. A partir d'aquest punt de partida sobre el tipus de policia local que es vol tenir, s’haurà de treballar en paral·lel un repte important, com és el relleu generacional del cos.


El relleu de la plantilla

Un 40% del cos policial d'Arenys de Mar es jubilarà en els pròxims cinc anys, juntament amb el 80% dels comandaments. En aquest sentit, serà clau cercar l'equilibri per a un canvi tan gran. Per això serà una tasca imprescindible trobar el relleu amb noves incorporacions. En aquest punt serà crucial el paper que tinguin els veterans del cos per explicar durant els anys vinents el paper de la proximitat del cos i el coneixement del poble i de la seva gent. Per a Ortigosa és fonamental transmetre la idiosincràsia de la població d'Arenys de Mar, que els nous agents l’aprenguin i es guanyin la confiança de la gent.


Fan falta 8 policies més

Actualment, la Policia Local d'Arenys de Mar està formada per 37 policies. Aquesta plantilla no s'ha ampliat en els últims anys. El sergent Ortigosa ja aclareix que cal un augment de forma urgent de la plantilla que serà indispensable per aquesta nova planificació dels pròxims anys. El nou cap de la Policia Local considera que en els quatre anys que venen s'hauria d'augmentar amb vuit policies més seguint el model de poblacions veïnes amb un nombre d'habitants semblant. Un element a tenir en compte és el creixement actual i del futur de la població, amb zones que no paren de créixer, sense oblidar el gran paper que han creat amb el servei de mediació per tal d'avançar-se als problemes i conèixer la realitat de la població.


L’estiu superat

Un dels punts culminants són les diferents festes que es viuen durant l'any, sigui Sant Joan, Sant Zenon o Sant Roc. En les dues festes majors, s'ha tingut una gran sensació de seguretat i de control, amb milers de persones gaudint de les festes. Així, Sant Zenon va acabar amb 128 incidències i sis detencions: una per agressió i la resta per furts i amenaces. Tot i això, des de la Policia Local es congratulen que per Sant Roc no hi ha hagut furts s’han pogut tornar tots els mòbils trobats als propietaris.