Un home acampa i s’empadrona a la platja de la Picòrdia d’Arenys

L’individu ha fet vida durant l’estiu i demanava un pis com a condició per marxar d’allà
|

Un individu ha viscut tot l’estiu acampat en una tenda de campanya a la platja de la Picòrdia d’Arenys de Mar. I, fins i tot, s’ha empadronat a la platja com a resident de la vila, segons que ha explicat el govern municipal. Des de l’oposició s’ha aclarit que l’empadronament d’aquesta persona segurament ha estat induït pels serveis socials de l’Ajuntament perquè així pogués rebre atenció i ajuda pública.


Acampada picordia2

La tenda de campanya entre els arbustos de la platja i la roba estesa i objectes del resident.


Sigui com sigui, aquesta persona ha estat vivint en diferents punts de la platja. En primera instància va instal·lar la tenda de campanya sota un dels grans arbres que hi ha a l’inici del passeig de sorra cap a Caldes d’Estrac. Però la Policia Local li va demanar que es traslladés per garantir la seva seguretat durant els focs artificials de Sant Zenon i les actuacions musicals de les barraques de la festa major. Un cop passades les festes, l’home va tornar al lloc indicat on disposava del WC portàtil de la platja i la font per a gossos que ha estat l’única que rajava aigua, perquè la dutxa destinada a les persones es va tancar per atendre l’emergència de la greu sequera que afecta Catalunya.


En alguna ocasió, l’individu ha rebut visita d’altres persones que puntualment també van acampar al seu costat. Els serveis socials de l’Ajuntament li han ofert ajut i li han indicat que aquell no era un lloc per viure. Però com que s’ha empadronat a la platja, legalment no se’l pot fer fora, segons va explicar l’alcalde Estanis Fors. L’alcalde va informar que d’ençà que va canviar la llei d’empadronament municipal, les persones es poden empadronar en llocs públics com ara un banc del carrer, la platja el mateix edifici de l’Ajuntament. Curiosament, l’edifici consistorial i un banc que hi ha davant a la Riera, és un dels llocs on més empadronaments s’han registrat des del canvi legislatiu.


L’home resident legalment a la tenda de campanya de la platja ha demanat que se li proporcioni un pis com a condició per deixar el lloc d’acampada. A mitjan setembre, l’acampat va canviar de lloc i es va col·locar tocant a la llera i la desembocadura de la Riera. Aquest indret és molt perillós perquè es pot inundar. A finals de setembre, la tenda de campanya ja no hi era.