Els veïns del carrer de l'Olivar preocupats pel mur de contenció inacabat

​L'empresa constructora ha deixat l’obra a mig fer i ha deixat els treballs perquè l’Ajuntament no pagava les factures des de feia mesos ​
|

Els veïns del carrer de l'Olivar estan molt preocupats perquè l’empresa que feia un mur de contenció ha deixat l’obra a mitges i ha deixat els treballs perquè l’Ajuntament no pagava les factures des de feia mesos. Ara el Consistori ha resolt la situació econòmica, però l’empresa no vol seguir. Per això caldrà buscar una de nova i fer un contracte. Mentrestant, l’obra inacabada és amenaçadora pel veïnat.


Mur olivar   carlos cano

El mur de la plana del Paraíso, a mig fer. Foto: Carlos Cano. 


L’Ajuntament d’Arenys de Mar rescindirà el contracte amb Estructures One, l’empresa constructora que té adjudicada l’obra per l’estabilització del mur de contenció de la Plana del Paraíso i el carrer de l'Olivar. L’obra ha quedat a mig fer després que l’empresa s’hagués compromès a continuar els treballs un cop resolts els problemes burocràtics pel cobrament de les factures dels darrers 7 mesos.

 

El regidor d’Urbanisme, Domènec Massuet, va confirmar al ple de setembre després d’una pregunta del PP que l’empresa encarregada de les obres va anunciar que retirava el personal de l’obra al·legant que feia 7 mesos que no cobrar les factures pendents, un total de 7 certificacions. El regidor d'Urbanisme confirma que els motius d’aquest retard en el cobrament de les factures ha sigut per diversos motius: la demora en l’inici de l’obra o factures amb manca de justificació, entre altres


D'altra banda, Massuet va explicar que, un cop solucionada la qüestió econòmica i després d’una reunió a principis de juliol en què s’acorda la continuïtat de l’obra per part de l’empresa, els responsables de l'empresa no han complert amb els compromisos adquirits i no han continuat amb els treballs que tenien com a data de finalització el passat 5 de setembre. Fins i tot, el regidor assegura que no poden establir-hi comunicació.  Davant d'això, el consistori arenyenc ha pres de la decisió de rescindir el contracte, l'aplicació de les penalitzacions corresponents. 


A hores d’ara, el percentatge d’execució de l’obra és del 50% i s’ha gastat la meitat pressupost total que puja als 146.000 euros. Resten per pagar dues factures perquè des d'Intervenció consideren que no estan ben presentades per part de l'empresa. Un cop s’hagi rescindit el contracte, l’Ajuntament procedirà a fer una nova licitació per poder acabar amb unes obres del tot necessàries per a la seguretat del veïnatge de la zona.