ERC acusa el govern municipal d'inactiu i de voler desgastar el projecte de la biblioteca a les Clarisses

El govern respon que no s'ha de confondre la inacció amb la prudència i que està a l'espera dels informes tècnics pertinents
|

Polèmica política per l'aturada de les obres de la nova biblioteca a les Clarisses. Després de transcendir que les obres duen aturades des de principis de mes per defectes i càlculs equivoctats en les estructures del projecte, les reaccions no s'han fet esperar. En un comunicat emès aquest dilluns, Esquerra Republicana ha acusat el govern municipal d'inactiu i l'ha instat a implicar-se en la fiscalitzacio de l'empresa perquè els obres es reprenguin com més aviat millor. 


Clarises   carlos cano


 A través d’un comunicat de premsa, ERC lamenta que l’aturada de les obres de Les Clarisses ve motivada per la ‘inacció del govern municipal’ i, per tant, els hi demana que ‘entomi’ la responsabilitat i s’impliquin en la fiscalització de Gicsa, l’empresa constructora. El partit a l’oposició considera que en l’execució de qualsevol obra apareixen complicacions sobrevingudes i creu que l’argumentació que ha posat sobre la taula l’empresa ja va ser rebatuda a l’inici de l’obra per part de l’equip redactor i la direcció d’obra.  Per tot plegat la  portaveu republicana, Míriam Puig, en declaracions a Ràdio Arneys ha explicat que el que més els preocupa, no són les declaracions de l’empresa constructora, sinó el fet que l’equip de govern encara no s’hagi reunit amb GICSA per tal de trobar una solució immediata.


Míriam Puig també ha lamentat que des de la instància presentada per l’empresa el 6 de setembre fins a la setmana passada en sessió plenària no se’ls hagués informat de res.  Creu que és un tema prou important i de consens polític perquè tots els grups municipals coneguin l’estat d’aquests treballs i com va el procés d’execució. Davant d’això, ja han demanat poder formar part de les reunions entre el govern i l’empresa constructora.


El partit a l’oposició afirma en l’escrit que el ‘precedent desinterès de Junts per la nova Biblioteca a les Clarisses’ fa pensar que han aprofitat la primera excusa per desgastar el projecte. En tot cas, diuen que si el govern vol aturar l’obra, que ‘s’inventin una altra excusa’.  Finalment, el partit demana al govern liderat per Estanis Fors que centri la seva acció a resoldre problemes i deixin de fer d’oposició.


Pel que fa a la subvenció de 200.000 del Departament de Cultura que l’alcalde, Estanis Fors, va anunciar diumenge al programa El Dominical que s’havia perdut, ERC recorda que el procés de licitació de l’obra va patir entrebancs, ja que van tenir la impugnació d’un collegi professional que va obligar a dividir el concurs d’adjudicació per lots i, per tant, es va haver de tornar a licitar. es d’ERC han volgut aclarir que no es tracta d’una pèrdua de subvenció, sinó d’una renúncia, ja que no es podia justificar l’execució d’unes obres del 2022 quan encara no s’havien iniciat.  


Clarises 2  carlos cano


El regidor d’Urbanisme, Domènec Massuet, ha respost també en delcaracions a Ràdio Arenys el comunicat d’ERC i afegeix que, en aquests moments, estan a l’espera dels informes tècnics de les empreses responsables de la construcció i la direcció de l’obra per saber si avalen les afirmacions que asseguren que hi ha errors i incongruències en el projecte. En tot cas, asseguren que el govern està 100% compromès amb aquest projecte i que l’entrebanc que s’han trobat és un tema totalment tècnic, i no polític.

 

Respecte a la crítica d’ERC que el govern no ha fet cap passa des que l’empresa ha presentat la instància sollicitant l’aturada de les obres durant dos mesos, Massuet diu que el govern ha volgut ser prudent a l’espera de poder avaluar sobre paper quins són els errors i incongruències que impossibiliten la continuïtat de l’obra per part de l’empresa. Per tant, s’han demanat aquests tres informes tècnics que, si tot va bé, es rebran aquesta mateixa setmana.


El regidor d’Urbanisme afirma que no ha sigut fins ara que ha tingut coneixement que l’empresa ja havia manifestat a l’acta de replanteig que el projecte no era suficient per construir l’obra. De fet, diu que, en el moment del traspàs aquest informació no se li va traslladar.  Respecte a la crítica d’ERC i PSC per no haver informat de la situacióMassuet diu que no volien generar un debat polític, ja que es tracta d’una qüestió purament tècnica. Tot plegat, demostra la necessitat, per exemple, de la contractació d’un enginyer extern en obres pendents com la canalització del Bareu.


Pel que fa a  la demanda d’ERC a les reunions i empresa responsable, Massuet diu que, a hores d’ara no s’ha valorat, però en principi, no hi hauria cap problema. Finalment, des del govern han volgut recalcar el compromís que tenen amb aquesta ora i destaquen que s’ha de treballar perquè sigui una realitat i s’eviti la pèrdua de qualsevol altra subvenció.