El pressupost de l’Ajuntament arribarà als 20,2 milions per al 2024

La regidora d’Hisenda, Cristina López, detalla els 3,7 milions que hi haurà per a inversions
|

El pressupost municipal per al 2024 es preveu de 20,2 milions d'euros, tot i que, segons va explicar la regidora d'Hisenda, Cristina López, es pot incrementar fins als 21 milions amb el cost de les noves contractacions de personal previstes, segons les necessitats que ha detectat el govern a diverses àrees. El capítol 2, que cobreix el cost dels contractes de serveis, creixerà 800.000 euros per adequar-lo a les noves necessitats. Per això, explica López “es va haver d'augmentar l'IBI”. Es dona el cas que molts d'aquests serveis tenien els contractes desfasats.


03 Pistes Atletisme

Es redactarà el projecte de les noves pistes d’atletisme. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar.


Una novetat és l'increment de fins a 42.000 euros per poder redactar projectes i estudis i així poder concórrer amb previsió i més agilitat a subvencions. Així, es redactarà el projecte de la pista d'atletisme, el mur del Rial del Bareu i per instal·lar plaques solars a l'Ajuntament, Pavelló i Nau de la Brigada. Pel que fa a inversions del capítol 6, es destinen 821.000 de fons propis que provenen dels ingressos, crèdits o subvencions. Aquests fons van a banda del romanent que ara és d'uns nou milions, la majoria dels quals estan compromesos per l'obra de les Clarisses.Queden tres milions de lliure disposició”, explica López i el que resti del tancament del pressupost del 2023.


D'aquests diners per inversions, 600.000 euros provenen de fons propis i s'afegirà 92.000 euros d'una subvenció de la Diputació. Amb això es repararà la coberta del pavelló poliesportiu, que costa uns 151.000 euros i es condicionarà i tancarà la tercera pista per adequar-la a l'hoquei, amb 37.000 euros. Altres inversions donen cobertura a les propostes sorgides del procés participatiu. Una partida que té 168.500 euros que permetrà gastar 3.000 euros per posar més bancs i fer-los més alts, adaptats a la gent gran, tal com reclama la proposta més votada. Amb la resta, s'habilitaran mòduls portàtils per persones amb mobilitat reduïda a les platges, amb WC i vestidors adaptats, i zones d'ombra. Tot això amb cost de 75.000 euros.


També es preveu construir zones d'ombra a alguns carrers del nucli antic i al tram cobert de la Riera, amb 100.000 euros. Com el pressupost del procés participatiu s'haurà esgotat, es farà una primera fase amb 65.000 euros i la resta sorgirà del romanent de tresoreria. Altres inversions preveuen destinar 40.000 euros per asfaltar els carrers més malmesos. La mateixa quantitat es destinarà a reparar els esvorancs dels vials de les urbanitzacions.