L’obra de la biblioteca es reprèn sense saber el sobrecost final

L’Ajuntament contracta l’arquitecte del projecte per 60.000 euros
|

El culebrot de les obres de la futura biblioteca a l’antic convent de les Clarisses tanca aquest gener un capítol, però encara no se sap el final. Les obres es reprenen aquest mes de gener després que s’aturessin al setembre per decisió de les empreses constructores quan van afirmar que no podien continuar per “defectes i mancances” en el projecte. En aquests quatre mesos s’han reunit totes les parts amb els tècnics municipals i van decidir que continuarien la construcció amb la supervisió de l’equip d’arquitectes Mamen Domingo i Ernest Farré que ha dissenyat la futura biblioteca. Això vol dir que l’Ajuntament ha hagut de contractar aquests arquitectes per valor de 60.000 euros per tot el període que duri la construcció.


Clarises 2  carlos cano

Les obres estan aturades des del setembre. Foto: Carlos Cano.


Però encara queda per aclarir el tema clau que va fer aturar les obres. Es tracta de la falta de material que el projecte no contemplava perquè, segons les empreses constructores, s’havien fet malament els amidaments, especialment dels fonaments. Els càlculs que van fer els constructors asseguraven que calia afegir al pressupost de l’obra entre 857.000 i 1.386.000 euros. Els tècnics municipals, la direcció de l’obra i els arquitectes que van dissenyar el projecte no s’han posat d’acord sobre l’import final que caldrà afegir. Malgrat això, han decidit reprendre els treballs aquest gener i anar veient sobre la marxa els materials que cal utilitzar. 


L’Ajuntament s’ha compromès a assumir el sobrecost que acabi resultant i que asseguren, estarà ajustat al projecte perquè les obres estaran supervisades pels autors dels plànols. D’aquesta manera, la previsió és que l’obra abordi, en primer lloc, els fonaments de l’edifici i també s’han encarregat les peces prefabricades que es fan a tallers fora d’Arenys. Una altra de les preguntes que queda per respondre és quan està previst que acabi l’obra de la futura biblioteca i si aquest retard de quatre mesos posarà en perill algunes de les subvencions que l’Ajuntament ha rebut pel projecte. Seguirà.