​Els dos Arenys podran limitar el preu dels lloguers a partir del mes vinent

Són dos dels 140 municipis afectats i considerats zones tensionades pel que fa a l'accés a l'habitatge ​
|

Arenys de Mar i Arenys de Munt són dos dels 140 municipis catalans que a partir de febrer en els que la Generalitat podrà limitar els preus dels lloguers. És un acord assolit aquesta darrera setmana per la consellera de Territori, Ester Capella, i la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, després de pactar les zones tensionades.


Pisos bareu   carlos cano


A partir del mes de febrer, els nous contractes no podran superar el preu del darrer contracte en vigor, amb l'excepció d'un augment de l'IPC. En el cas que el propietari sigui un gran tenidor, o cosa que és el mateix, que disposi de més de 10 habitatges, el preu de lloguer no podrà ser superior a l'índex de referència establert en la zona tensionada. Amb això, la Generalitat creu que aquesta aprovació també és una eina per contenir les rendes.


El mes vinent la Generalitat i el Ministerio de la Vivienda, han pactat que publicaran la memòria de declaració de zones tensionades on obligatòriament s'hauran d'aplicar aquests índexs que limiten els lloguers. La mesura ha estat ben acollida pel Sindicat de Llogateres que adverteix als llogaters que, en el cas que el propietari del seu habitatge intenti fer-los signar el contracte abans del mes de febrer, poden exigir una pròrroga per acollir-se a la congelació dels lloguers.