L’Ajuntament fa marxa enrere i decideix no comprar un carrilet

Es tornarà al model de lloguer i s’ha trobat un preu més barat
|

Marxa enrere en tota regla. L’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors, va ser contundent en el darrer ple municipal de gener: “L’Ajuntament no té cap intenció de comprar cap carrilet”. Amb aquesta declaració, l’alcalde es desdeia del que va dir ell mateix un mes abans. Segons Fors i el regidor de Promoció Econòmica, Ramir Vidal, el consistori ha descartat la compra d’un carrilet perquè consideren que el cost de manteniment i del personal per conduir-lo fan la idea inviable. Malgrat això, Fors havia anunciat la reserva de 50.000 euros per a la compra d’un carrilet de segona mà i fins i tot, va afirmar que aquest vehicle podria estar en funcionament aquest mateix estiu.


Carrilet a   xs

El carrilet, aquest estiu passat. Foto: Xavi Salbanyà. 


La proposta ha estat aparcada i s’han demanat tres pressupostos a empreses que lloguen carrilets i que s’encarreguen de tot el servei, tant de manteniment com de conducció. Segons Ramir Vidal, els pressupostos rebuts són fins a un 50% més barats que el cost actual de llogar el carrilet que pujava uns 40.000 euros per la temporada estiuenca i 8.000 euros més, si es llogava per Setmana Santa.


El regidor Vidal no va explicar quin cost aproximat de lloguer tindria aquest nou carrilet d’una empresa de Santa Susanna, però l’alcalde va informar que ja estaria a Arenys per aquesta pròxima Setmana Santa. La iniciativa de llogar un carrilet es fa con-juntament amb la Unió de Botiguers i Comerciants (UBICA). Però la mateixa UBICA ja va manifestar alguns dubtes sobre la idea de comprar un carrilet per les complicacions en la gestió.


Tal com va informar L'AGENDA el mes passat, Calella disposa de dos carrilets nous que tenen un cost d’uns 200.000 euros i el manteniment i el conductor suposen 40.000 euros. El regidor arenyenc Ramir Vidal va informar que la compra d’un carrilet nou podria pujar a 350.000 euros.