Un gran operatiu policial desallotja els trasters ocupats del Pla dels Frares

Els Mossos van identificar vuit persones als guardamobles i en van detenir tres
|

Un gran operatiu policial format per desenes d’agents de Mossos d’Esquadra, Policia Local i Policia Nacional, van intervenir el dimecres 21 de febrer per desallotjar els trasters ocupats dels pisos de protecció oficial del Pla dels Frares. Van identificar vuit persones i en van detenir tres. Dos dels detinguts van passar a disposició de la Policia Nacional qui els obrirà un expedient d’expulsió del país per trobar-s’hi en situació irregular. Un altre va ser immediatament detingut per tenir una causa judicial pendent i estar en crida i cerca. Els altres sis van quedar en llibertat.


Trasters pl dels frares   Aj Arenys

Agents dels Mossos inspeccionant els trasters habitats. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar.


Pel que fa als trasters, a partir de les 10 del matí, els llogaters dels pisos que els tenien assignats van haver d’anar passant a obrir-los amb la presència de la policia. Així, es van obrir 10 trasters de la planta baixa i set més del soterrani. Amb això van trobar que cinc trasters encara estaven ocupats, tots per a joves migrants d’origen magrebí que fins als 18 anys havien estat tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat (DGAIA), però que amb la majoria d’edat van quedar fora del circuit d’atenció social. 


En altres dos trasters, els ocupants van accedir a marxar voluntàriament. La resta, com que no van respondre al requeriment de l’Agència de l’Habitatge, se sotmetran a una demanda de desnonament. Aquesta inspecció també va servir per prendre nota de les matrícules dels vehicles estacionats, algun d’ells abandonats i que també s’utilitzen per guardar estris i ferralla, tal com va explicar L’Agenda.


Tràfic de droga continu

L’operatiu policial del dimarts 20 de febrer va ser la culminació d’un altre operativa policial coordinada pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, que s’havia iniciat fa tres mesos i que tenia com a objectiu acabar amb el tràfic de droga a la zona. En la inspecció dels trasters hi va intervenir la unitat canina dels Mossos d’Esquadra per escorcollar si hi havia drogues, però no en van trobar. En canvi, en els operatius de vigilància anteriors, els agents van poder detenir a tres joves que venien dosi de droga, especialment de cocaïna i que es desplaçaven en patinet. Malgrat acreditar el tràfic de droga, el jutge de guàrdia els va deixar en llibertat. Aquests joves són els que fan el repartiment d’estupefaents i que es mouen lliurement per l’aparcament del Pla dels Frares.


Els Mossos, encara en plena investigació, tenen localitzat el focus del tràfic de droga en un dels pisos que està ocupat il·legalment i que ja té un procediment de desallotjament obert al jutjat, interposat per l’Agència Catalana de l’Habitatge. Precisament, tècnics de la Generalitat van prendre nota dels pisos i els trasters sobre els quals caldrà actuar judicialment de forma immediata.