La platja de la Picòrdia tindrà una plataforma flotant a l’estiu

Les guinguetes ja han pogut obrir des de Setmana Santa
|

El temps d’estiu s’ha avançat a Arenys amb l’obertura de les guinguetes a la platja i la presència del carrilet per Setmana Santa. L’Associació de Guinguetaires d’Arenys de Mar ha aconseguit que s’obrin al març i es tanqui el 31 d’octubre. Però queda pendent una de les grans reclamacions és disposar de més metres de magatzem, un reclam generalitzat per totes les diferents Associacions de Guinguetes de Catalunya, però Costes no accepta aquesta opció. Es busca tenir un total de deu metres de magatzem que aniria en paral·lel a la mateixa instal·lació.


Carrilet

El nou carrilet Tricu‑Tricu va funcionar per Setmana Santa.


L’avançament de calendari de guinguetes va en consonància amb tenir a punt les platges arenyenques per a Setmana Santa. Una temporada on es prohibeix la instal·lació de dutxes per les restriccions, però portarà com a novetat la plataforma flotant que s’inclourà com a proposta guanyadora dels pressupostos participatius.


Tornat a les guinguetes, espai característic del patrimoni de costa, una de les grans reclamacions és disposar d’uns metres de sorra més. Guanyar una mica més d’espai i així optar a la instal·lació de taules i cadires. S’espera un estiu càlid i un mes de setembre amb dos graus més calorós, elements que poden ser positius per les últimes setmanes de funcionament de les guinguetes.


Respecte del carrilet, es va aparcar la compra per part del consistori, però ha tornat als carrers d’Arenys de Mar amb la Setmana Santa de manera gratuïta entre els dies 22 de març i l’1 d’abril. Un Tricu-Tricu que va tenir una capacitat de 52 persones, amb la important novetat de l’estiu. L’Ajuntament i la Regidoria de Promoció Econòmica, treballen des de fa setmanes en el plec de clàusules per la futura licitació del servei del carrilet entre els mesos d’estiu.