Un gos perillós sense lligar mossega dues dones al camí de Caldes amb cinc minuts

LʼAjuntament ha iniciat el procés per retirar la potestat del gos dels propietaris
|

El passat divendres 8 de març dues dones van ser víctimes de les mossegades d’un gos perillós al camí de Caldes. Segons va explicar una de les víctimes, Elisabet, al programa “El Dominical” de Ràdio Arenys, els fets van tenir lloc cap a les 12 del migdia quan ella es trobava caminant per la zona com fa habitualment. En aquell moment van aparèixer tres gossos deslligats i sense propietari. Un d’aquests gossos va mossegar-la a la part davantera de la cama, va marxar i, al cap de pocs minuts, va tornar i li va mossegar la part del darrere.


Mossegada gos

Les ferides a la cama d'una de les víctimes.


L’Elisabet, però, no va ser l’única víctima d’aquest gos. Cinc minuts abans, la Carmen, una altra dona que caminava pel mateix camí, també havia estat víctima de les mossegades del mateix gos. Totes dues van trucar al 112 i la Policia Local i una ambulància es van desplaçar fins al lloc dels fets. Com que tenien sang i mossegades d’un animal, van ser traslladades al CAP d’Arenys on se’l va aplicar el protocol sanitari contra mossegades de gossos, se’ls van netejar les ferides i administrar les vacunes pertinents. Durant els dies posteriors també se’ls van fer cures i administrar més medicació.


Una investigació oberta

Seguint la recomanació de la Policia Local, sortint del CAP, les dues víctimes van anar fins a la comissaria per denunciar els fets. El sergent en cap, Juan José Martínez Ortigosa, va declarar en el mateix espai radiofònic que s’ha obert un procés penal contra els propietaris del gos per un delicte de lesions per imprudència. Aquests són una família que viu en un habitatge ocupat de la zona de les Bàscules, davant de les benzineres. Els gossos, considerats perillosos, s’haurien escapat pel jardí que toca al camí de mar.


En paral·lel, els serveis jurídics municipals han obert un expedient per retirar els gossos de la potestat d’aquesta família. Els gossos no estaven censats al cens municipal d’animals domèstics, i això ja és motiu suficient per poder-los retirar. Ara bé, com que la Policia no va enxampar els gossos in fragranti, la retirada dels gossos ha de seguir un procediment més llarg. L’intent d’una inspecció veterinària dels animals ha fracassat i, per això, s’ha activat el procés per decomissar-los.


Un camí ple de gossos

Aquest fet ha posat de manifest la quantitat de gossos deslligats que campen pel camí de mar, ja sigui cap a Caldes com cap a Canet. En principi els gossos haurien d’anar lligats amb corretja i, en el cas dels considerats perillosos, amb morrió. Tanmateix, la majoria dels propietaris aprofiten l’espai natural lliure de vehicles per deixar que els animals corrin lliures i s’esbravin per la zona. A la pràctica, tampoc hi ha un control exhaustiu sobre els gossos, vagin lligats o no, estiguin censats o no.