La Generalitat comença les obres per desmantellar les àrees de peatge de la C-32

​A Arenys de Mar, aquestes obres afectaran tant el tronc com els laterals de l'àrea de peatge, contribuint a la millora de la circulació i la integració paisatgística
|

El Departament de Territori ha posat en marxa les obres per a completar el desmantellament dels antics àmbits de peatge a Arenys de Mar, com a part d'un projecte més ampli que afecta altres àrees de la xarxa viària catalana. Aquestes obres, que tenen un pressupost de 5 milions d'euros, representen un pas més en la transició cap a una mobilitat més sostenible i la generació d'energia renovable.


Plauqes hc 1

Les actuacions s’inicien a l’antic peatge de Santa Susanna. Foto: Generalitat de Catalunya.


Les tasques, que s'espera que durin cinc mesos, abasten l'eliminació de les marquesines i altres elements dels antics peatges a la C-32 i la C-33, així com la restauració de la vialitat necessària. A Arenys de Mar, aquestes obres afectaran tant el tronc com els laterals de l'àrea de peatge, contribuint a la millora de la circulació i la integració paisatgística de la zona.


Una de les novetats més rellevants d'aquest projecte és la instal·lació de parcs solars en les àrees alliberades pels peatges desmantellats. Es preveu que a l'antic peatge de Santa Susanna s'implanti un parc solar, que generarà 2,9 GW/h anuals, representant un 11% del consum d'energia de les carreteres de la Generalitat l'any 2023. Això no només contribuirà a la producció d'energia verda sinó que també ajudarà a reduir les emissions de carboni associades al consum energètic.


A més d'això, el Departament està treballant en altres projectes d'energia solar, com la instal·lació d'horts solars en els espais dels antics peatges de Vilassar de Dalt, Arenys de Mar i Mollet del Vallès, així com la instal·lació de plaques solars per autoconsum als voltants dels túnels de Santa Susanna i Sant Pol. Amb aquestes accions, es busca reduir l'impacte ambiental dels transports i fomentar l'ús d'energies renovables en el marc de l'emergència climàtica.