Els veïns de la riera de Torrentbò podran aparcar-hi de forma gratuïta

Tot i que el dictamen de la Generalitat dicta que és terme de Sant Vicenç de Montalt
|

Conclou la polèmica iniciada en l’anterior mandat en referència al conflicte pel terme municipal de la Riera de Torrentbò, també coneguda com a riera de Caldetes, en la que comparteixen residència els veïns de Sant Vicenç de Montalt i els d’Arenys de Mar. El maig del 2022 els arenyencs de la Riera de Torrentbò acudien a l’Ajuntament perquè mediés en un conflicte per la manca d’aparcaments. 


VEINS RIERA DE TORREMBÓ   XS

Reunió dels dos alcaldes amb els veïns el mes d'abril. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


El regidor de Via Pública de llavors, Josep Maria Pruna, va decidir restringir l’aparcament a la banda dreta de la Riera als veïns que no disposessin de l’autorització emesa per l’Ajuntament d’Arenys. Això, va desfermar un conflicte territorial entre els dos pobles que es discutien el llindar dels termes municipals. Davant el desacord, la Comissió d’Urbanisme de Barcelona va intervenir i va emetre un dictamen en el qual treia la raó a Arenys i endarreria el terme municipal més a la dreta de la vorera, i per tant la zona d’estacionament pertanyia exclusivament a Sant Vicenç de Montalt, que sí que havia arribat a un acord per permetre estacionar als veïns de Caldes d’Estrac.


El 28 de maig les urnes portaven a un canvi de govern als dos municipis en conflicte, i en aquesta ocasió, els dos alcaldes, Estanis Fors i Javier Sandoval, es van mostrar més oberts a trobar una solució que eliminés el conflicte entre els veïns de la Riera de Caldes. Després de diverses reunions amb els veïns, els dos alcaldes van adquirir diversos compromisos, entre els que hi consta que els residents d’Arenys de la Riera de Caldes, podrien tornar a estacionar amb els mateixos drets que els santvicentins a banda i banda de la Riera, on els del poble veí estan exempts de pagar la zona blava, on només paguen al passeig Marquès de Casa Riera durant els mesos d’estiu.


L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, ha declarat sempre que “no busquem el conflicte, hem de trobar solucions a les necessitats dels veïns” i, amb Estanis Fors, van acordar pacificar la zona. Malgrat tot, l’anterior govern arenyenc va presentar al·legacions al dictamen de la Generalitat pel que cal esperar-ne la resolució final. Així i tot, els dos alcaldes han avançat en la signatura d’un conveni que afavoreix els interessos arenyencs. La cinquantena de veïns de la Riera de Caldes que es troben en terme municipal d’Arenys de Mar i que habitualment estacionen a la mateixa riera, podran continuar fent-ho perquè l’Ajuntament santvicentí els tramitarà les mateixes acreditacions que els seus residents, que estacionen sense pagar. A banda, per guanyar places d’aparcament, Sant Vicenç de Montalt està estudiant modificar els espais per col·locar-los en bateria, sense afectar la doble direcció de vehicles. A més, també estudien incrementar la zona asfaltada.