Jaume BarangéJaume Barangé

Jaume barangé web

No tot és com a conseqüència de les riuades quan el Bareu és noticia, sinó que existeix una manca d’ordenació de l’espai públic i del seu permanent manteniment.

Jaume barangé web

Ens trobem que la confluència del Rial amb la N-II és força limitada pel seu volum de trànsit i en conseqüència arriscada i també pel pas de vianants per accedir al soterrani de la zona port.

Jaume barangé web

En el seu trajecte com a rural es un més dels existents, deixadesa, esvorancs, runes, tot i que es pot caminar bé, però quan es torna urbanita, es converteix en un despropòsit de Rial, amb les seves ampliacions i desigualtats urbanístiques i sense resoldre el seu soterrament.

Jaume barangé web

Però insisteixo, la nostra Riera hauria de tenir més una semblança de Rambla amb el que aquesta qualificació comportaria en l'àmbit de serveis.

Jaume barangé web

En el nostre municipi en són un total de 20 repartits per igual a una banda i altra de la Riera en més o menys llargada. D'aquests, 8 es poden considerar rials urbans pel seu tram final del trajecte i la resta són de pas o rurals. Voldria donar una ullada a tot el que podria ser millorable als rials que tant elogiava Salvador Espriu i que a la vista i mentalitat de les administracions públiques, aquests rials és com si no existissin. Només em regeixo per l'observació, la intuïció i la lògica més evident d'un caminant.

Jaume barangé web

És el nostre ADN. Per tot això i més ens mereixem una Riera menys contaminant i trista, i si ara més que mai, més alegre i amable, en què la jardineria en té molt a fer d'una forma adequada.

Jaume barangé web

L'incivisme, la indiferència i la irresponsabilitat d'alguns, estan fent estralls i en conseqüència malmeten la imatge de la vila. Aquests comportaments indisciplinats haurien de tenir una resposta amb la normativa en mà, a una sanció administrativa i fer-ho sempre que sigui possible, sense reticències ni dubtes del que diran.