Suspesos tots els actes de juny, inclòs Sant Joan, i perilla la Festa Major

Arenys ha viscut un Sant Jordi confinat i ja ha cancel·lat totes festes del juny, com la Crema de la Bota o la revetlla de Sant Joan.
|

Els carrers s’han trobat buits durant aquests quasi dos mesos de confinament. Arenys de Mar no és diferent i tot està suspès. També l’activitat cultural presencial. L’Ajuntament ha suspès tots els actes de juny, inclosa la revetlla de Sant Joan i la Crema de la Bóta i a mitjans d’aquest mes es decidirà si suspèn la festa major de Sant Zenon


Balcó st jordi 3

Un balcó d’Arenys guarnit per la diada de Sant Jordi.


Mentrestant, la cultura “resisteix” i s’ha readaptat a la pantalla i a l’activitat virtual. Els equipaments culturals d’Arenys de Mar van tancar les portes a mitjans de març quan es va decretar l’estat de l’alarma i el confinament. Així l’entramat cultural arenyenc va veure com es parava tota la programació prevista i s’aturava el funcionament diari de llocs claus de la vila com el Centre Cultural Calisay, la Biblioteca, el Teatre Principal, Seràfics Casa del Teatre, o el Museu. Ara bé, aquestes institucions culturals ofereixen nombrosos serveis a través de les seves pàgines webs i sobretot mitjançant les xarxes socials.

Aquest entramat cultural patirà per fer front a aquesta crisi, per això ja s’han començat a realitzar accions com el manifest amb deu mesures de xoc destinades a injectar recursos al sector de caràcter immediat. També s’haurà de veure quines mesures portaran a terme des del consistori arenyenc respecte a la cultura.

Malgrat això, durant el confinament s’han donat opcions a la població. La biblioteca, per exemple, segueix oferint recomanacions literàries, activitats, amb un camí que van traçar de manera clara cap a la Diada de Sant Jordi.

Aquesta diada també es va suspendre i s’ha passat al 23 de juliol. Per això, la plaça de l’església es va trobar buida aquest 23 d’abril, però molts arenyencs van penjar als balcons banderes, roses i dracs. A més, es va crear un espai virtual anomenat ‘La Placeta’ amb presentacions de llibres, contacontes, tallers, concerts musicals i microrelats sota el títol “Qui va matar el coronavirus?”.

D’altra banda, el Teatre Principal ha reprogramat alguns dels espectacles de cara a la tardor d’aquest mateix any. També el 48è concurs de Teatre Amateur dels Seràfics es va aturar, quedant un espectacle musical pendent, que es podrà veure igualment a la tardor.

La part artística la trobem també aturada en els museus de la vila, sense poder obrir les portes, però realitzant xerrades i visites per les obres i peces característiques de l’espai museístic. També s’ha pogut veure alguna píndola de l’exposició temporal ‘Un mar de tul’ que es va inaugurar a principis d’any, tot explicant detalls d’aquest recorregut museogràfic que ha comissariat Joan Miquel Llodrà.

El coronavirus també ha fet anul·lar la primera Fira del Disc que s’anava a realitzar a la plaça de l’Església a finals d’abril o la cinquena Fira internacional de Puntes que s’anava a realitzar el 24, 26 i 26 al Calisay. I un dels grans espectacles de l’estiu, el Canet Rock, de moment es manté, però amb molts dubtes que es pugui portar a terme en les dates previstes.