Per quan això s'acabi

|

Bernat web

Enllà de les vides que es perdran al final de la pandèmia de la COVID-19, hi haurà les conseqüències econòmiques. Tan sols de febrer a març, 107 arenyencs van deixar d'estar afiliats a la Seguretat Social, és a dir, van perdre la feina. Arreu del país, els principals sectors afectats pel confinament són el turisme, l'hostaleria i el comerç, tan a l'engròs com al detall. 


Sembla que per ara l'agenda política passa pels anomenats grans acords en l'àmbit europeu com espanyol. Seria interessant saber si també tindrem consens en l'àmbit municipal per reactivar certs sectors oblidats, com certes activitats agrícoles i industrials que podrien absorbir bona part de l’atur que vindrà.

Després de la crisi financera del 2008, municipis com Arenys de Mar van centrar la recuperació de llocs de treball en sectors de consum que ara es veuen greument afectats pel contagi. Ara que arreu d'Europa ja es torna a parlar de la reindustrialització, fóra bo que quan aquesta es posi en marxa, ens enganxi amb els deures fets.