L’Agenda fa el salt al digital

L’èxit de descàrregues dels darrers mesos consolida el mitjà de l’AIA
|

A partir d’aquest mes, el portal lagenda.cat oferirà continguts en línia. L’Associació d’Informadors d’Arenys, entitat que edita aquesta revista, ha decidit fer el salt a la informació digital després de l’augment de visites al web actual arran del confinament a causa del coronavirus. La publicació mensual en paper seguirà essent el mitjà de referència, però el seu contingut també estarà disponible al web, on es publicaran altres notícies durant el mes i informació d’interès rellevant per als lectors. El nou web està editat en format multiplataforma, de manera que podrà consultar-se no només a través de l’ordinador, sinó també amb tauletes i mòbils.


Web

El nou web de l'Agenda. 


El format actual de la revista, que fins ara s’ha anat penjant al web en format PDF es podrà descarregar igualment a la secció d’hemeroteca, però la publicació de notícies individuals permetrà oferir més continguts que el format en paper limita. La interacció amb els lectors també serà possible pel fet que a cada notícia s’hi podran afegir comentaris, amb identificació a través del compte de Facebook. D’altra banda, en aquest web renovat també s’hi trobaran els àlbums de fotografies dels esdeveniments que tenen lloc a Arenys de Mar i la rodalia, i que fins ara els lectors podien trobar a Facebook.


D’aquesta manera l’AIA fa una aposta clara pels nous formats de comunicació, al que s’afegiran les diferents xarxes socials de l’Agenda tant a Facebook, Twitter i Instagram, que podeu seguir a @agendaarenys. Igualment, s’ha obert un canal de Telegram amb el mateix nom per rebre les alertes les notícies publicades.


Un èxit creixent

El portal lagenda.cat va néixer el 2011 amb la voluntat que els arenyencs residents a fora poguessin descarregar-se la revista per Internet. D’aleshores ençà, el nombre de visitants únics no ha parat de créixer. Aquell mateix 2011 es va consolidar amb una mitjana de 207 descàrregues cada mes, arribant a les 601 el 2017. Ara bé, el fort creixement d’ençà d’aquell any ha estat el principal motiu que ha impulsat a l’AIA a publicar la informació de l’Agenda, en format multiplataforma. El passat 2019, la mitjana d’usuaris mensuals va arribar als 1.415 visitants, i als 2.379 durant aquest primer semestre del 2020. També cal destacar que el nombre de visites ha arribat a pics mensuals de fins a 20 mil visites durant les darreres edicions.