Estiu amb aforament limitat a les platges i sense focs de Sant Zenon

L’Ajuntament d’Arenys posarà un vigilant al Cavaió per controlar l’accés dels vehicles
|

Arenys de Mar viurà un estiu estrany i limitat. La festa de la revetlla de Sant Joan i la crema de la bóta s’han suspès. I els actes de la festa major de Sant Zenon seran diferents, de petit format, per la limitació d’aforament imposat per l’estat d’alarma. L’Ajuntament ja ha decidit que els pocs actes que es facin, seran amb contractació de gent de la cultura arenyenca, per ajudar aquest sector local. 


Les barraques també s’han anul·lat i els 10.000 euros que s’havien reservat per aquest acte es destinaran a Càritas per decisió de les entitats organitzadores. La traca de la vigília de Sant Zenon i els focs artificials del dia 9 de juliol han estat suspesos. En el seu lloc s’ha previst una pirotècnia sorollosa que es pugui escoltar des de tot el municipi però que eviti aglomeracions de persones per veure’l. 


La regidora de Festes, Míriam Puig, explica que l’Ajuntament no pot organitzar res que no compleixi amb les normes d’aforament i distanciament social. Això fa molt difícil preveure actes populars. Així, els geganters estudien una fórmula per poder treure els gegants per Sant Zenon i també per Sant Roc, una celebració que encara està a l’aire. El festival de jazz s’ha anul·lat, també


3c


Estat lamentable del Cavaió el 29 de maig. Hi ha propostes populars per cremar les piles de vegetació per Sant Joan. 

Foto: Xavi Salbanyà


Aforament limitat a les platges arenyenques

Un altre aspecte que farà més estrany l’estiu és l’ús de les platges. El Govern central ha cedit als Ajuntaments la gestió d’aquests espais amb un seguit de normes que la majoria de consistoris ja han advertit que no podran complir. Aquest és el cas d’Arenys de Mar, segons que va reconèixer la regidora de Medi Ambient, Ona Curto. “És molt difícil posar portes al camp i no tenim prou policia ni els mitjans per fer-ho. Els nostres recursos es volen destinar a altres qüestions més urgents socialment”. 


No obstant això, la normativa estatal determina que les platges hauran de tenir unes normes de distanciament de quatre metres quadrats per persona i una distància de dos metres entre tovallola i de quatre entre para-sols. També s’haurà de limitar l’aforament, es podrà fer controls d’accés i, fins i tot, una limitació horària d’estada a la platja per promoure la rotació dels banyistes. El consistori compta amb els socorristes perquè vigilin aquestes normes i s’habilitarà un funcionari per controlar l’accés de vehicles al Cavaió per garantir que no hi entren més cotxes dels que hi caben, que en són 800. En canvi, a la platja de la Picòrdia no hi haurà cap control d’accés i a la Musclera es restringirà l’aparcament. 


D’altra banda, ha estat polèmica la brutícia vegetal que encara s’acumula a la platja del Cavaió des del temporal Glòria. Els usuaris han acusat l’Ajuntament de prioritzar la vegetació per davant les persones. Finalment, s’està procedint a netejar la zona de bany i una part de la vegetació morta del Glòria s’ha recol·locat als vedats tancats.