Arenys no pot complir amb el pla de reobertura de centres educatius

Les mesures que imposa Educació fan inviable que les escoles puguin garantir la seguretat
|

Les escoles d’Arenys de Mar no poden complir amb el pla de reobertura que fixa el departament d’Educació perquè no disposen de prou espai. Així s’expressava l’alcaldessa, Annabel Moreno, davant les mesures que han d’aplicar els centres educatius si fan cas al que imposa la consellería d'Ensenyament, que dirigeix el republicà Josep Bargalló. 


2b


Festa de cloenda de l'Estiu Genial 2017. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar.


La regidora d’Educació, Marta Prades, va explicar que tots els nens d’Arenys de Mar han pogut seguir el curs per teletreball gràcies als mitjans que s’han aportat per evitar la bretxa digital i que tots han disposat dels mitjans per fer les classes per via telemàtica. En aquest sentit, l’Ajuntament va facilitar moltes targetes de connectivitat perquè les tauletes cedides pel departament fossin operatives. 


Actualment s’està intentant adaptar els espais per atendre les famílies que, segons la regidora “necessitarien que el seu fill assisteixi a escola en la darrera fase de confinament”. En aquest sentit, representants de la Junta Territorial de direccions de les escoles de Primària dels Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental, on hi ha representades totes les escoles públiques d’Arenys, han criticat també el pla de reobertura dels centres per a infants de 3 a 6 anys, ja que “no podem garantir la seguretat” ni dels nens i nenes, ni del personal docent. “No tenim els mitjans, ni la formació, ni el temps per fer l’organització necessària”. 


En aquest mateix sentit, els directors escolars critiquen que “se’ns demani fer de guarderia” ja que tots els processos d’ensenyament i aprenentatge es continuaran fent de forma telemàtica i “no podem fer docència en aquesta reobertura de centres”. 


Els docents acusen que el pla pot fomentar un tracte deshumanitzat i de maltracte institucionals als infants perquè “ignora els drets i les necessitats afectives dels nens i nenes i dels professionals compromesos”. Les mesures de distanciament que proposa l’ordre i les instruccions de "supressió dels espais de jocs, prohibir que els nens juguin entre ells o fer impossible consolar un infant” van en contra, diuen “dels nostres projectes educatius” i al mateix temps “poden provocar una gran ansietat en els infants i els docents”


Pel que fa a les inscripcions pel proper curs, s’han inscrit 41 alumnes a l’Escola Sinera, 63 al Joan Maragall i 26 a La Presentació, pel que s’han ocupat totes les places concertades. D’altra banda, el casal d’estiu municipal es farà però en grups estancs de 10 infants.