“Cal coordinació per evitar una situació cruel com ha succeït en algunes residències”

|

Web ona   xs

Enllà de les vides que es perdran al final de la pandèmia de la COVID-19, hi haurà les conseqüències ecològiques. Conscients de la pandèmia, els seus funestos efectes, i que la cosa va per llarg i la normalitat tardarà a arribar, la CUP pensem que: 


  • En aquesta crisi, sanitària, però social, econòmica i de drets ara ja, hi hem entrat i n'hem de sortir junts. Al Maresme hi ha més de 30.000 afectats per ERTO i l'augment de la pobresa alimentària, energètica i d'emergència de l'habitatge a Arenys s'ha traduït amb més de 800 atesos a Serveis socials. 
  • Posant les persones al centre, cal una mirada llarga i sentit collectiu. Cal garantir el dret al menjar, al sostre o a l'energia i dotar d'eines qui pateix més de prop la crisi. Poden ser ajudes directes, com hem fet amb el comerç, però, sobretot, han de consolidar aquells sectors estratègics locals: els productors i el consum de proximitat com a model que genera riquesa i treball: la Marca d'Arenys; o un turisme nacional que vol platja, patrimoni i estades curtes. 
  • En l'àmbit institucional, ens cal disposar d'un marc legislatiu propi que només la República catalana independent pot garantir. Tot i ser solvents, des de Madrid no ens deixen invertir en allò que és essencial ni contractar treballadors per ampliar serveis. Una ingerència més ara que ens cal dotar de recursos qui ho necessita. 
  • I, gens sobrer, cal coordinació per evitar una situació cruel com ha succeït en algunes residències privades de la vila. Un altre cop, quan la vida és un negoci, qui hi perd és la vida.