El govern ‘fitxa’ un regidor del PSC i rebutja l’ajut ofert per Junts

L’alcaldessa delega competències de Promoció Econòmica a Víctor Camón sis mesos
|

La crisi econòmica causada per la Covid-19 ha proveït el pacte d'entesa entre el govern i el PSC, amb la delegació de certes competències de la regidoria de Promoció Econòmica al regidor socialista Víctor Camón. Aquesta possibilitat ja va ser damunt la taula del govern just després de la investidura ara fa un any.


Web annabel2   xsWeb victor camon 2Web estanis   xs

Moreno (ERC), Camón (PSC) i Fors (JxA)


Aquesta incorporació a les tasques de govern serà inicialment durant sis mesos, fins a final d'any, sense remuneració, sense participar en les juntes de govern i se centrarà en la dinamització de l'emprenedoria entre joves i empreses, així com la internacionalització de les empreses arenyenques, on es tractaran temes com la reconversió industrial de la vila. Tot i que les tasques específiques a realitzar encara s'han de definir, Víctor Camón ja ha avançat algunes propostes com la creació una cohesió del comerç de la vila oferint eines formatives.


La col·laboració de Camón contrasta amb el fet que el govern hagi descartat l'entrada de regidors de Junts per Arenys a fer tasques centrades en Acció Social, Promoció Econòmica i Noves Tecnologies. El principal partit de l'oposició lamenta que el govern els hagi deixat de banda i no accepti la seva oferta de pacte polític. El desacord entre govern i Junts per Arenys s'ha posat de manifest reiteradament en cada compareixença dels regidors de tots dos signes polític.


En aquest sentit, l'alcaldessa Annabel Moreno va criticar que no se'ls haguessin fet més propostes concretes perquè no tot es tracta d'entrar a govern, sinó de trobar maneres conjuntes d'afrontar la crisi. La voluntat del govern és valorar totes les propostes que rebin per part de partits a l'oposició i informa que és per aquest motiu que van crear el Comitè de Seguiment.


El portaveu de JxA, Estanis Fors, ha manifestat després de cada reunió el desacord amb el govern a l'hora de dur a terme una governança conjunta. Segons explica, durant les reunions han exposat les seves propostes al Pla Reacció 20 amb l'objectiu de reforçar el document del govern. Fors lamenta que no els hagi tingut en compte justificant que no els havien presentat cap proposta. Des de Junts recorden que, fins i tot, havien treballat un document conjunt amb el PSC i que ja van fer públic fa uns dies, però que la decisió del govern no és d'estranyar, ja que ERC va descartar un pacte de govern amb JxA l'any passat.


Per la seva banda el portaveu socialista, Jordi Muñiz, ja ha manifestat que tot i aquesta col·laboració seguiran fent un control de govern estricte i constructiu i insistiran a fer que es destinin recursos suficients per cuidar als ciutadans. En aquest sentit cal destacar que al darrer ple els socialistes es van desmarcar de la majoria d'acords que proposava el govern, que van comptar amb el suport de Junts per Arenys.