​Desallotjat el xiringuito Totta Nua de la platja del Cavaió per un incendi

Aquest és el primer cap de setmana que les guinguetes de la platja del Cavaió han pogut obrir​
|

Un incendi declarat a la cuina del xiringuito Totta Nua de la platja del Cavaió d'Arenys de Mar ha obligat a desallotjar aquest dissabte una quarantena de clients que hi havia cap a quarts de dues de la tarda disposats a fer el vermut i dinar. Dues dotacions dels bombers voluntaris d'Arenys s'han desplaçat al lloc de l'incendi i han hagut de trencar part de la installació per poder apagar amb garanties el foc. Mentre s'han fet aquests treballs, dues patrulles de la Policia Local d'Arenys de Mar, una de la Policia Local de Canet i una altra dels Mossos d'Esquadra han creat un cordó de seguretat al voltant del xiringuito per evitar que la gent s'acostés davant el perill que esclatés alguna de les ampolles de butà que hi havia al restaurant i que s'han hagut de decantar.


Imatges de l'incendi al xiringuito Totta Nua. Vídeo: lagenda.cat


El foc s'ha pogut apagar ràpidament i ha quedat en un ensurt. Aquest és el primer cap de setmana que els xiringuitos de la platja del Cavaió han pogut obrir. L'aparcament de la platja ha estat completament ple i els banyistes s'han hagut d'agrupar en els 15 metres que l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha deixat per a les persones, mentre que els 85 metres restants de platja es mantenen tancats dins del pla de protecció natural. Aquest fet ha fet més difícil que les persones usuàries de la platja compleixin amb la distància de dos metres entre grups de banyistes que indica la normativa sanitària decretada per l'estat d'alarma a causa de la incidència de la Covid-19.


A més, els banyistes s'han trobat que la platja del Cavaió continua plena de brossa del temporal Glòria de fa cinc mesos i que està amuntegada en piles a la zona reservada als banyistes i no als espais protegits de l'anomenat 'coto del Cavaió'. Els banyistes s'han queixat de la quantitat de canyes esmicolades que hi ha a la sorra i el perill que suposa per a les persones que caminen descalces per la sorra. En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient d'Arenys de Mar, Ona Curto, va explicar diumenge a Ràdio Arenys que deixar aquestes restes vegetals és una decisió ideològica del govern municipal.