La Flama del Canigó arribarà a la plaça de la Sardana

El govern francès ha autoritzat la cermiònia de regeneració al cim de la muntanya
|

La Flama del Canigó tornarà a arribar a Arenys de Mar aquest pròxim Sant Joan, malgrat les restriccions a causa de la Covid-19. La portaveu de la comissió organitzadora, Xesca Vila, va explicar ahir en una entrevista al programa El Dominical de Ràdio Arenys, que el govern francès ha autoritzat la cerimònia de la Regeneració del foc al cim del Canigó (El Conflent). L'accés al cim serà restringit a tan sols tres excursionistes que duran la Flama que és encesa tot l'any al Castellet de Perpinyà. 


Imagen 058a

La Flama del Canigó arriba a Arenys la vigília de Sant Joan. 


Un cop feta la regeneració del foc, a les sis del matí de la vigília de Sant Joan, la tornaran a baixar amb l'ajuda dels forestals. La reduïda delegació arenyenca recollirà la Flama al coll d'Ares a les vuit del matí i d'allà la baixarà fins a Arenys amb cotxe. Aquest any, no hi haurà els tradicionals relleus amb torxes a causa de la pandèmia. Sí que es mantindrà el recorregut habitual, baixant per la vall de Bianya, Amer, Santa Coloma de Farners fins a Vallgorguina, deixant la Flama a aquells pobles que no la pugin a buscar al coll d'Ares. 


És previst que la Flama arribi a Arenys el dia 23 a les 6 de la tarda. Per evitar aglomeracions, l'acte d'encesa de la foguera i la lectura del manifest se celebrarà a la plaça de la Sardana, al parc de Lurdes. L'encarregat de llegir el manifest d'aquest any serà Josep Maria López. Després amb un parell de grups, es baixarà la Flama pels dos costats de la Riera, per encendre el peveter en una de les rotondes. No se sap si hi haurà fogueres grans a la platja, com cada any.


A banda dels actes de Sant Joan, la comissió de la Flama va haver de suspendre el congrés sobre la Flama del Canigó que s'havia de celebrar a Arenys el passat mes de maig i que tenia previst aplegar més de 400 persones. Vila espera poder celebrar-lo l'any vinent que coincidirà amb el 40è aniversari de l'arribada de la Flama a Arenys de Mar per Sant Joan. 


La revetlla popular ha quedat suspesa però es poden organitzar petites celebracions particulars. Protecció Civil recomana fer revetlles en grups petits a casa, sense fer ús excessiu dels petards i pólvora per evitar la contaminació que se'n deriva i respectant totes les mesures de distanciament i higiene per evitar nous rebrots de la Covid-19.