Vessament fecal a la desembocadura del rial del Bareu

​La previsió de pluges per a les pròximes hores farà que aquest vessament fecal arribi al mar
|

El tram final del rial del Bareu pateix avui un vessament incontrolat d’aigües fecals que han arribat fins al límit de la desembocadura a la platja de la Picòrdia. El rierol d’aigües residuals ha creat un gran bassal molt pudent a la platja tot i que encara no ha arribat al mar. No obstant això, la previsió de pluges per a les pròximes hores farà que aquest vessament fecal arribi al mar.



Bbbbbbbb


Els serveis municipals han tingut coneixement d’aquesta fuita de claveguera arran de la pregunta que ha formulat l’Agenda i s’ha donat avís a l’enginyer municipal. Aquest vessament s’afegeix a la gran quantitat de brossa vegetal que s’acumula a tota la platja de la Picòrdia des de la setmana passada i que l’Ajuntament no ha netejat. Aquest fet ha provocat les queixes dels usuaris de les platges.


La Picòrdia és una platja que pateix sovint per la contaminació d’aigües fecals, sobretot a la desembocadura de la riera d'Arenys. Durant les darreres setmanes hi ha hagut episodis reiterats de vessaments que emetien una intensa pudor a claveguera. L’Ajuntament no ha determinat encara la procedència d’aquestes fuites fecals.


Aaaabb


D’altra banda, el pas d’accés a la platja de la Musclera segueix inundat des de la setmana passada perquè la bomba que treu l’aigua ha quedat inutilitzada. L’Ajuntament estudia què fer amb aquest pas perquè la bomba d’extracció d’aigua era nova i no ha evitat la inundació del pas a la platja.