Els gegants sortiran per Sant Zenon

Els geganters han elaborat un protocol sanitari juntament amb l'Ajuntament per tal de complir amb les mesures de seguretat​
|

La crisi de la Covid-19 va obligar l'Ajuntament a suspendre les activitats de Sant Jordi i de Sant Joan, setmanes enrere. Ara perillen les dues Festes Majors. Les Barraques ja s'han cancel·lat i un bon nombre de les activitats que se celebraven any rere any no es podran dur a terme, com a conseqüència a les mesures de seguretat imposades pel govern central. Tot i això, la regidora de Festes, Míriam Puig, ja va informar que Sant Zenon tindria un format diferent, apostant per artistes arenyencs, a espais tancats i amb aforaments reduïts


GegantsEls gegants a la plaça de la Vila, l'any passat per Sant Zenon. Foto: Xavi Salbanyà. 


Mentrestant, les entitats arenyenques que participen en els actes de Festa Major han estat buscant alternatives per poder tirar endavant aquestes activitats. La colla Gegantera d'Arenys de Mar n'és un exemple. Ja està treballant en una cercavila per Sant Zenon amb un protocol sanitari consensuat amb l'Ajuntament. Això obligarà a dividir l'acte, que funcionarà amb grups reduïts, en dos dies, el 9 i l'11 de juliol, a les 7 de la tarda. A més, els acompanyants de la colla seran els encarregats de vigilar el perímetre de seguretat entre gegants i públic.


D'altra banda, s'ha establert un màxim de quatre persones per gegant i s'haurà de respectar en tot moment la distància de seguretat de 1,5 metres. Els capgrossos no participaran en aquesta cercavila per motius higiènics. Quant a les mesures de neteja i desinfecció, tots els participants de la colla hauran de dur mascareta i cada cop que algun geganter vulgui portar un gegant s'haurà de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic. A més, s'haurà de deixar un minut entre cançó i cançó per ventilar els gegants. També estarà prohibit compartir begudes.  


Pel que fa al públic, aquest haurà de ser estàtic i, per tant, no podrà acompanyar els gegants. La colla ja ha donat a conèixer els recorreguts perquè els assistents puguin preveure des d'on podran seguir la cercavila: el dia 9 aniran de l'Ajuntament al Calisay, i l'11, de la plaça Mare Paula al Calisay.