Els dos Arenys entren en fase 3 a partir de demà

La mobilitat serà lliure cap a Canet de Mar i cap a la resta del país
|

El ministeri de Sanitat ha autoritzat que els dos Arenys i, amb ells, les regions sanitàries de Barcelona, metropolitana nord, metropolitana sud i Lleida passin a la fase 3 de la desescalada a partir de mitjanit. Per tant, tot Catalunya estarà a l'última fase de la desescalada aquest dijous i la mobilitat ja serà lliure a tot el país.


1aEl control fronterer del rial de Valldemaria s'aixecara a mitjanit. 


Fins avui, els Arenys, conjuntament amb les regions metropolitanes de Barcelona i Lleida es mantenien a la fase 2. Aquest dilluns la resta de l'Alt Maresme, la regió de Girona i la Catalunya Central van entrar a la fase 3. I les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i Aran i el Camp de Tarragona hi eren des de la setmana passada. La Generalitat havia demanat aquest dilluns que tot Catalunya passés a la fase 3.


Amb l'entrada en vigor d'aquesta nova fase aquesta mitjanit, els arenyencs podran circular lliurement cap a Canet i s'eliminarà el control fronterer al rial de Valldemaria. Les autoridatats sanitàrias volen facilitar la mobilidad total amb més marge de temps de cara a la vigília de Sant Joan, el 23 de juny. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Arenys va anunciar ahir el tancament de les platges durant la nit de la revetlla. Cal recordar que a partir del 21 s'orbiran les fronteres i es permetrà l'entrada de turistes i viatgers estrangers.