​L'alcaldessa Moreno obre una investigació per la baixa mèdica de 18 policies locals per la revetlla de Sant Joan

​Fonts properes a la Policia indiquen que la plantilla està molt estressada per l'esforç durant la Covid-19
|

La revetlla de Sant Joan és una de les nits més complexes en matèria de seguretat. Per això, la Policia Local habilita un dispositiu especial i mobilitza més efectius fent ús de la bossa d'hores extres que l'Ajuntament d'Arenys de Mar posa a disposició cada any. Aquesta bossa d'hores ha estat motiu de conflicte laboral entre la plantilla de la Policia i el Consistori perquè sempre es queda curta i pel preu per hora que es determina. Per aquest motiu han sovintejat les discussions sindicals i la reivindicació del personal en els darrers anys, amb l'aparició, fins i tot, de pancartes al·lusives a l'alcaldessa Annabel Moreno a qui acusaven d'incomplir els compromisos en aquesta matèria.


WhatsApp Image 2020 06 28 at 13.34.33


Es desconeix si és per aquest motiu o hi ha d'altres, però la nit de la revetlla de Sant Joan 18 agents de la Policia Local van agafar la baixa mèdica i van deixar el servei descobert amb només quatre policies que van haver d'atendre com van poder aquella nit complicada. L'alcaldessa Moreno ha confirmat aquest fet que va qualificar de "molt estrany". Moreno va explicar al programa El Dominical de Ràdio Arenys que la baixa en bloc de la majoria de policies locals va provocar molta preocupació durant aquella nit per l'evident falta d'efectius. Per aquest motiu, es va demanar ajuda als Mossos d'Esquadra i a les policies locals de poblacions veïnes perquè vinguessin a auxiliar Arenys de Mar en cas de necessitat.


Afortunadament, la nit va ser tranquilla a causa que les mesures sanitàries pel coronavirus havien obligat a suspendre tots els actes i revetlles públiques i, fins i tot, es van tancar les platges arenyenques. Només es va produir un incident a un local del Port. L'alcaldessa Moreno que ostenta la cartera de Governació, ha decidit obrir una investigació sobre aquestes circumstàncies. Fonts properes al cos policial indiquen que les baixes tenen un període de 10-12 dies i que la plantilla està molt estressada per l'esforç que ha hagut de fer durant els tres mesos d'estat d'alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19. En aquest període hi ha hagut canvis d'horaris i s'han eliminat dies de festa, cosa que ha creat malestar en el cos.