La Diputació lamenta que Moreno sigui tant bel·ligerant

​Gomar assegura que l’alcaldessa té una estratègia de desgast perquè està a la oposició
|

El fet que l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, hagi vessat multitud de crítiques a la gestió de la Diputació de Barcelona durant la crisi de la Covid-19, des de l'organisme provincial s'interpreta com una estratègia de "belligerància política" per desgastar l'ens supramunicipal. Cal recordar que Moreno, és diputada d'ERC a l'oposició d'un govern que lidera el PSC amb un pacte amb JxCat.


Francisco javier gomar 1

Annabel2   xs


Xesco Gomar (PSC) i Annabel Moreno (ERC).


Xesco Gomar, membre de la junta de govern i diputat president de l'àrea d'Acció Climàtica de la Diputació pel PSC, també és regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Mataró, va lamentar que les crítiques de l'alcaldessa d'Arenys es dirigeixin "exclusivament a la Diputació, sense haver escoltat d'ella una sola crítica transversal a la gestió d'altres administracions" va dir, quan l'organisme provincial "és qui ha aportat material i diners als ajuntaments".


A tall d'exemple, la Diputació ha atorgat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar 18.240,12 euros a través d'una línia per despesa inversora i 42.560,25 euros en una altra de suport per a despesa corrent. "Que diguin que no els ajudem quan ja han rebut més de 60.000 euros" per Gomar, és una mostra del tarannà manipulador de l'alcaldessa.


Una de les crítiques que Annabel Moreno ha repetit cada vegada que ha parlat de la Diputació és la tardança en la recepció del material i rebre'n menys del demanat. "Atribuïbles a la situació de crisi" admet Gomar, però és molt més del que han fet altres organismes "als que l'alcaldessa ni esmenta, com la conselleria de Salut o la de Benestar de la Generalitat, amb tot el que ha suposat la gestió de les residències geriàtriques".


Per sortir al pas de les crítiques la Diputació detalla que ha aportat material demanat el 24 de març i el primer d'abril, que va arribar en dues tongades el 6-7 d'abril i el 16-17 d'abril. Arenys va rebre 1.000 mascaretes d'un sol ús, 40 FFP3, més d'un miler de guants diferents i 10 ulleres de protecció. En un altre enviament van enviar més de 140 unitats de gel hidroalcohòlic, 200 mascaretes FFP2, 25 granotes, 800 guants, 200 casquets d'un sol ús, 40 bates i 500 peücs d'un sol ús. 


Gomar també va informar de les bestretes que avança la Diputació per avançar els diners que els Ajuntaments deixen de recaptar per les taxes de serveis que no s'han donat. I que l'alcaldessa també critica perquè no soluciona res.