Tercera línia a l’escola Maragall i crisi als centres d’Arenys de Munt

Discreta tornada d’alumnes als centres educatius després del confinament per la Covid-19
|

Tres mesos de confinament han servit perquè la gran majoria de les famílies arenyenques poguessin adaptar l'acabament del curs escolar sense que els fills haguessin d'assistir als centres, com prova l'escassa assistència després del confinament. Amb vista al nou curs que previsiblement començarà el 14 de setembre, a Arenys de Mar s'iniciarà amb una línia més a l'escola Joan Maragall, mentre que a Arenys de Munt, la segona línia concedida a l'Escola Sobirans ha aixecat polèmica a l'Escola Sant Martí. Els plans de reobertura que han hagut de treballar les escoles arenyenques per tornar a rebre els alumnes han tingut poca incidència, ja que una gran majoria ha optat per seguir a casa. 


Les preinscripcions pel curs vinent han garantit que totes les famílies tindran plaça assegurada. L'escola Joan Maragall ha tingut 64 preinscripcions, 41 el Sinera i 26 la Presentació. En superar els 105 preinscrits a l'escola pública s'ha hagut d'obrir una nova línia de primària que anirà al Maragall. Les escoles bressol, també amb una assistència mínima preveuen acabar el 24 de juliol, mentre que ja han començat a rebre les inscripcions telemàtiques.



St martí i sobirans  xs

Les escoles enfrontades a Arenys de Munt. 

 

A Arenys de Munt, en canvi, s'ha trencat la concòrdia que fins ara mantenien les dues escoles del poble. Des de l'escola Sant Martí consideren que l'altre centre, el Sobirans ha optat "pels tripijocs" per fer-se amb la nova línia que, segons mantenen "hauria de correspondre a la Sant Martí" també la més antiga d'Arenys de Munt, des d'on asseguren que hi havia un acord que, en cas d'empat en les inscripcions, un any cadascú tindria una nova línia i que enguany tocaria a l'escola del centre, una proposta que diuen va fer la mateixa cap d'estudis del Sobirans, però que després ningú ha respectat, ni el mateix departament d'Educació, que ha optat per una solució salomònica sense tenir en compte els pactes previstos "dels que no en teníem coneixement". 


El cas és que les famílies que s'han quedat sense poder inscriure els seus fills al Sant Martí estan molt disgustades i fins i tot n'hi ha que "en sentir-se enganyades" optarien per matricular els fills a un centre d'una altra població. L'Ajuntament en canvi, intenta promoure una entesa per evitar aquesta rivalitat.