L'esport en l’era post coronavirus

​Les entitats esportives reprenen la seva activitat amb els campus d'estiu
|

La crisi del coronavirus canviarà les nostres vides. Fa temps que és així i és una frase que escoltem de fa setmanes, i l'esport tal com el coneixem també variarà, sigui de manera professional o de forma amateur. L'esport d'Arenys de Mar no és diferent d'aquesta situació i ha viscut, viu i viurà moments complicats, però l'activitat no s'atura.


Pagina 15


S'ha de fer una mirada al dimecres 11 de març, dia que diferents federacions van començar a anullar activitat per posteriorment aturar completament tot funcionament tant d'entrenaments com de competicions. Moment on Arenys i les seves entitats van veure com s'aturava la vida diària esportiva i entraven en confinament també, que el dia d'avui, tot i trobar-nos en una nova fase, sorgeixen molts dubtes i moltes preguntes encara sense resposta.


En aquell confinament, que sembla llunyà, es va veure com diferents entitats seguien treballant de manera en línia amb els jugadors i jugadores (tant en forma de continguts com de preparació física), però dubtaven de quan es tornaria a poder entrenar. Aquest moment es va viure a mitjans de juny quan coincidint amb la fase 2, van començar a obrir les portes i de nou iniciar la pràctica esportiva. Setmanes abans ens havien deixat notícies positives com l'ascens del primer equip del Sinera United a tercera catalana de futbol, però altres equips restaven a l'espera de notícies de les seves federacions per veure com quedarà la competició pel curs vinent esportiu.


Any complicat el viscut aquesta temporada 2019-2020, començant per les pluges d'octubre que va deixar molt malmesa la pista de joc del pavelló; passant per les afectacions al pavelló 1 i camp de futbol pel temporal Glòria; per veure el punt final amb l'aturada obligatòria a causa de la pandèmia de la COVID-19.


Això sí, L'AGENDA ha pogut parlar amb diferents entitats, i totes elles ja tenen la mirada posada en la temporada vinent i en aquest punt les entitats d'Arenys de Mar han retornat als entrenaments. Moment de retrobament, de conèixer les plantilles i les noves incorporacions, decidir fulls de ruta i sobretot veure la llum al final d'aquest camí molt pedregós. Entitats com Club Patinatge Artístic, la Penya Apa Anem-hi, l'Arenys Bàsquet, Club Hoquei, Taekwondo Viro, la Base Nàutica o Sinera United han començat a tornar l'activitat, seguint sempre totes les mesures dictaminades per les autoritats competents.


Tocarà esperar per veure la competició oficial de nou a les diferents installacions esportives de la vila, però a poc a poc es van donant passes responsables. Temporada la que ve que veurà la llum la nova pista de joc i descongestionarà l'activitat del Fondo de les Creus i veurem novetats respecte a la nova pista d'atletisme que tan important és. Els campus d'estiu comencen a rodar.


El mes de juliol és moment de campus, i l'esport i els clubs arenyencs han aprofitat per aprofitar aquest retorn a les pistes de joc per fer coincidir amb les activitats d'estiu vinculades al lleure. Així, entitats com Sinera United, Futbol Arenys, Vòlei Arenys, Patinatge o Arenys Bàsquet es troben realitzant els seus respectius campus i casals amb una important afluència, però amb una problemàtica important en forma de poques installacions i opcions per portar a terme totes les activitats programades. Problemàtica, tot sigui dit, que no és nova.