L'Ajuntament d'Arenys de Mar suspèn en transparència segons la UAB

​La regidora Laia Martín s'ha compromès a actualitzar els continguts en línia per a què els ciutadans hi puguin accedir.
|

L'Ajuntament d'Arenys de Mar suspèn en transparència per primera vegada en set anys segons el mapa Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona. La UAB atorga una puntuació del 43,75% a l'ens municipal aquest 2020, després d'analitzar 48 punts sobre informació que els ciutadans haurien de poder trobar amb facilitat al web municipal. Aquest fet contrasta amb les notes bastant altes dels anys anteriors, amb un 76,92% l'any passat o el 92,31% en fa dos. 

TransparenciaEvolució de l'indicador de transparència Infoparticipa (UAB) 

per a l'Ajuntament d'Arenys de Mar. 


A demandes del portaveu socialista, Jordi Muñiz, en el ple municipal d'avui dijous, 16 de juliol, la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Laia Martín, ha respost que havien quedat sorpresos de l'avaluació d'enguany, sobretot pel fet que "hi ha diversos punts com l'agenda institucional de l'alcaldessa o la composició dels òrgans de govern que sí que estan publicats". Tanmateix, la regidora ha admès que "no deixa de ser un toc d'atenció" pel que fa a altres aspectes, com el currículum dels regidors. 


En aquest sentit, l'Observatori Ciutadà Municipal fa setmanes que va denunciar a través de la seva pàgina de Facebook que el portal de la transparència està per actualitzar. Per exemple, les dades pel que fa a subvencions tant a particulars com a entitats no s'actualitza des del 2018. Tal com ha anunciat Martín durant el ple, es mirarà d'actualitzar els continguts necessaris per millorar la nota de l'observatori de la UAB i perquè es tracta d'informació pública que ha de ser accessible a tots els ciutadans.