​Josep González Bayo deixarà la direcció de Ràdio Arenys a la tardor

​Ho ha anunciat aquesta setmana al Consell d'Administració, als treballadors i col·laboradors
|

El director de Ràdio Arenys, Josep González Bayo, ha anunciat aquesta setmana la seva renúncia a la direcció de l'emissora a finals d'any. El passat dimecres, 15 de juliol, va anunciar al Consell d'Administració la seva decisió d'abandonar el càrrec un cop estigui en marxa la pròxima temporada de tardor-hivern. Ahir dijous, va informar-ne als treballadors, mentre que avui ha enviat una carta a la resta de col·laboradors de Ràdio Arenys.


Bayo2


En el seu escrit de comiat, González Bayo admet que "per estar al capdavant de l'emissora cal tenir una energia que ara mateix jo no tinc i l'honestedat em diu que la millor decisió que puc prendre és fer un pas al costat", i afegeix que cal "deixar que a la ràdio entri saba nova, amb noves idees i un nou projecte". Va ser precisament en el Consell d'Administració d'aquest passat dimecres on també es van posar sobre la taula les continuades pressions polítiques cap als professionals de l'emissora.


González Bayo va entrar com a director de Ràdio Arenys l'any 2008, després de la polèmica supressió dels Organismes Autònoms Locals per part del segon govern tripartit (PSC+ERC+ICV), quan la degana de les ràdios municipals de Catalunya va passar a ser controlada directament pel govern. Després de dures negociacions entre partits, professionals, col·laboradors de l'emissora i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, es van aprovar els nous estatuts de l'Entitat Pública Empresarial, amb un Consell d'Administració despolititzat. Va ser aquest nou consell qui va renovar la direcció a Bayo, que s'ha prolongat durant dotze anys. 


L'arribada de Bayo a la direcció va suposar un impuls en la informació multimèdia i audiovisual de Ràdio Arenys, amb un nou web i l'edició de vídeos d'esdeveniments i de grups musicals. També hi ha hagut una major integració de Ràdio Arenys amb la Xarxa de Comunicació Local, amb diversos programes, entre ells El Far que s'emet cada tarda arreu de Catalunya. En aquest sentit, Bayo admet que "la Ràdio m'ha donat moltíssimes coses en l'àmbit professional, ha estat un aprenentatge continu des del primer dia fins avui. Però el més important és el que m'ha donat en l'àmbit personal, conèixer a tots els collaboradors de l'emissora, treballar junts, desenvolupar projectes partint de zero ha estat una experiència meravellosa".