​Els okupes d’un vaixell embargat es fan forts al Port d’Arenys

L’Ajuntament no té constància que alguns dels okupes hagi passat o tingui la Covid-19
|

Els okupes que des de l’any passat malviuen dins d’un vaixell de pesca embargat han convertit el Port d’Arenys en el seu lloc de lleure. En els darrers dies se’ls ha vist llançar-se a l’aigua del port des de la teulada de la gasolinera de la instal·lació portuària. El bany dins dels ports està prohibit, a banda que és perillós llançar-se a l’aigua des d’aquesta alçada i al costat de l’escollera.


Okupes Port




Res de això no sembla importar a aquest grup d’okupes que s’han fet forts dins del vaixell augmentant la preocupació entre els pescadors i els usuaris del port. Aquest diumenge, al programa El Dominical de Ràdio Arenys, l’alcaldessa d’Arenys de Mar i recentment nomenada vocal del Consell Executiu de Ports de la Generalitat, entitat de nova creació, va indicar que l’Ajuntament “no té constància” que algun dels okupes de l’esmentat vaixell tinguin o hagin passat la malaltia de la Covid-19. Segons Moreno, els Serveis Socials municipals tenen “monitoritzats” els habitants del vaixell i durant el període del confinament se’ls va oferir allotjament a un pabelló habilitat a El Masnou. No tots van voler anar allà i un dels que sí que es va desplaçar el van haver de treure per mal comportament. Un cop superat el confinament, tots van tornar al vaixell del port.


Tal com va publicar l’Agenda el passat mes de novembre, aquest era un dels vaixells més potents de la flota arenyenca de pesca del cercle. Però el Familia Rivas està amarrat al moll de la llotja i no es pot tocar perquè sobre ell hi pesa una ordre judicial d’embargament per valor de 600.000 euros, pel deute al Institut Català de Finances (ICF), un organisme que ha decidit tirar pel dret després de concedir-los diverses pròrrogues.


Els ocupants han desvalisat tots els aparells electrònics que feien d’aquesta embarcació una de les més modernes i preparades del litoral. Botat el 2008, amb una eslora de 25 metres, el buc de fibra de vidre havia arribat a carregar fins a 2.500 caixes de peix de 10 quilos cada una i seguir navegant a bon ritme gràcies als dos motors de 800 cavalls que encara té intactes “perquè això no es pot robar” apunten alguns pescadors del moll. Abandonat i ple d’ocupes i indigents “fins i tot petits traficants de droga” fan notar els passejants, provoca molts problemes al port. La Confraria de i Ports de la Generalitat admeten que tenen un problema que fa massa temps que dura. Els pescadors del moll s’adonen del perill que suposa cuinar amb foc o de fumar dins els vaixell perquè és tot de fibra de vidre, un material altament inflamable.