Els voluntaris de Càritas d’Arenys lamenten no poder tenir contacte amb els necessitats

“No podem acollir-los com voldríem i, per això, volem demanar disculpes i esperem que s’acabi aviat aquesta situació per poder tornar a la nostra manera de fer que és acollir, escoltar i ajudar, dins de les nostres possibilitats”
|

Càritas d’Arenys de Mar ha lamentat en un sentit comunicat no poder tenir “cap mena de contacte personal” amb les persones necessitades a qui ha d’ajudar a distància des de fa mesos per la pandèmia del coronavirus. “No podem acollir-los com voldríem i, per això, volem demanar disculpes i esperem que s’acabi aviat aquesta situació per poder tornar a la nostra manera de fer que és acollir, escoltar i ajudar, dins de les nostres possibilitats”, indica el comunicat de l’entitat.


Cu00e0ritas


Desinfecció dels localsde Càrites en plena pandèmia


Durant el confinament decretat per l’estat d’alarma i posteriorment, Càritas ha mantingut unes estrictes normes de seguretat respecte del contacte amb les persones que necessiten dels seus serveis. Això s’ha hagut de fer especialment perquè molts dels voluntaris de Càritas tenen edats que els converteixen en personal de risc de contagi de la Covid-19. Per això, des del primer moment se’ls va aconsellar que evitessin els contactes personals i es protegissin. No obstant això, el servei d’ajuda s’ha mantingut, però a distància.


Però el tarannà d’aquests voluntaris i el seu afany de servei, els fa lamentar aquesta falta de contacte i, per això, han realitzat aquest comunicat que envia “una abraçada virtual” a les persones que actualment reben aliments i els dona les “gràcies per la bona actitud que mostren quan reben aquesta ajuda”.


Finalment, el comunicat també lamenta que no es pugui obrir l’espai per recollir i donar roba per les mateixes raons sanitàries.