​Joves magrebins arribats a Arenys fa poc protagonitzen robatoris violents i alteren la convivència

​La policia va detenir un dels tres lladres i li ha imputat un delicte de robatori amb violència, per intentar robar la cartera a una persona que tornava de la platja
|

Les forces policials que treballen a Arenys de Mar han detectat l'arribada de joves magrebins a la població buscant amics o germans que viuen aquí o que resideixen al centre d'acollida que la Generalitat va habilitar fa dos anys al Casal Sant Vicenç per atendre els menors immigrants no acompanyats (menas). Molts d'aquests joves ja són majors d'edat i tenen entre 18 i 20 anys. La majoria són exmenas que han quedat al carrer després del procés d'acollida. Arran de la pèssima gestió que l'administració catalana i estatal realitza sobre aquestes persones, els joves arriben a la majoria d'edat i no reben permís de residència ni de treball i cauen en l'exclusió social okupant habitatges, sobrevivint de petits delictes i robatoris i caient en mans de xarxes de droga.


Aquests joves acabats d'arribar a Arenys provenen d'altres poblacions catalanes on la pressió policial els ha fet marxar. A Arenys viuen a cases okupades o, fins i tot, han arribat a acampar al parc de Lourdes.


Un dels incidents més greus que han protagonitzat en els darrers dies va passar al cap d'avall de la Riera, al costat del pas per anar a la platja. Va ser dijous passat a la nit, quan tres d'aquest joves van intentar robar-li la cartera a una persona que tornava de la platja amb la seva parella. La víctima es va resistir i va colpejar un dels agressors amb el pal del para-sol. Aquí va començar una baralla en la qual va intervenir gent que passejava per la zona i que va intentar retenir alguns dels lladres.


Robatori

Moment de la retenció d'un dels lladres violents al capdevall de la Rier

Foto: Blanca Olle/Facebook


Quan va arribar la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, van detenir el jove que havia quedat ferit lleu pel cop de para-sol, mentre que els altres dos lladres van poder fugir. Mentre li posaven les manilles al detingut, aquest va poder escapolir-se i va marxar corrent cap a la carretera N-II. Fins i tot, un vehicle va haver de fer una maniobra per evitar atropellar-lo.


El jove va aconseguir fugir, però com que va ser identificat, el van anar a trobar al centre d'acollida de menas al Casal Sant Vicenç on resideix. Es tracta d'un jove que ja té 18 anys i que ha estat acollit al centre, on continua uns mesos més. La policia li ha imputat un delicte de robatori amb violència. Dels altres dos fugits, no se'n sap res.


D'altra banda, veïns de diversos carrers han notat que alguns d'aquests joves passegen cridant a altes hores de la nit, causant molèsties. Es dóna la circumstància que els residents del centre d'acollida han d'estar al Casal Sant Vicenç a partir de les 23 h, però no sempre ho compleixen.


Respecte als acampats al parc de Lourdes, la policia va identificar tres joves marroquins. Dos eren majors d'edat i un altre tenia 10 anys. El menor va ser traslladat a un centre d'acollida i els altres dos haurien marxat, segons fonts municipals.

Com s'ha esmentat, alguns d'aquests joves arribats recentment a Arenys han contactat amb altres okupes i han establert relació. Aquest és el cas dels okupes que malviuen des de fa mesos a un vaixell al Port d'Arenys. Els joves s'han habituat a banyar-se dins del port i es llancen a l'aigua des del terrat de la gasolinera amb el perill per a les seves vides que això comporta. El bany dins el port està prohibit.