S'ha mort Belisari González, primer Arenyenc de l’Any

​Gran coneixedor de la micologia va ajudar moltes persones a reconèixer els tipus de bolets, especialment els perillosos i també per ser un gran defensor i divulgador de la llengua catalana.
|

La primera persona a ser escollida Arenyenc de l'Any, el micòleg Belisari González, ha mort a Barcelona a 83 anys. González va ser escollit Arenyenc de l'Any el 2000 quan l'Associació d'Informadors d'Arenys (l'AIA) va impulsar aquest guardó que ja ha fet vint anys. Els arenyencs van poder votar mitjançant unes butlletes que anaven encartades a la revista l'Agenda. 


MG 6014 copia



Belisari González va obtenir el reconeixement popular dels arenyencs per la seva trajectòria en la divulgació del món dels bolets a través de cursos especialitzats que tenien un gran seguiment, primer a la Sala Lloveras i després al Calisay. Igualment, va impartir cursets a les escoles i nombrosos municipis de Catalunya. Gran coneixedor de la micologia va ajudar moltes persones a reconèixer els tipus de bolets, especialment els perillosos. Però, sobretot, va descobrir per a molts aficionats els entorns d'Arenys i la seva riquesa en l'àmbit dels bolets autòctons del Maresme on va arribar a inventariar unes 300 varietats.


Belisari González era una persona activa que s'implicava en els projectes arenyencs. Així, va ser membre de l'AIA i va crear l'any 2000 l'Associació Micològica del Maresme que es va integrar com a secció dels Seràfics. La nit de cap d'any del 2002, va ser l'encarregat d'adreçar el discurs de bon any als participants de la festa. També fou col·laborador de Ràdio Arenys en diversos programes. L'any 2007 va formar part de la candidatura del VIA (Veïns Independents d'Arenys de Mar) que encapçalar l'exregidor Lluís Blanchar. Belisari González va ocupar el sisè lloc de la llista. 



Belisari González és el segon arenyenc de l'any que ha mort aquest any. María Sánchez Carrillo, arenyenca de l'any 2004, va morir el 12 de juny a 75 anys. La vetlla del difunt tindrà lloc demà dimarts, 4 d'agost, de 17 a 21 hores al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. L'acte de comiat serà dimecres a les dos quarts de 10 del matí i les seves despulles seran dipositades al cementiri de Collserola.