Els gegants no sortiran per Sant Roc

​La Dansa d'Arenys tampoc es ballarà en directe, però es projectarà tant a l'església com al Teatre Principal
|

L'Associació de Geganters d'Arenys de Mar ha emès un comunicat aquesta tarda per anunciar la cancel·lació de les activitats d'aquest pròxim Sant Roc, tant la cercavila Nocturna de gegants que té lloc el dia 14 a la nit, com la cercavila del dia de Sant Roc a la tarda, per acompanyar les autoritats a Ofici. Ara bé, des de l'entitat ja es valoren diverses activitats complementàries que permetin fer presents els gegants i capgrossos durant aquestes festes.


Gegants nocturna   xsEls gegants i capgrossos seran presents a Arenys d'una altra manera. Foto: Xavi Salbanyà. 


La decisió d'anul·lar ambdues cercaviles es va prendre ahir després d'una reunió amb la regidoria de Festes. Per part de l'Associació, com de l'Ajuntament i la Policia Local, es considera que el compliment del protocol sanitari de Sant Zenon va ser correcte i agraeixen als participants la seva responsabilitat. Tanmateix, la situació actual de rebrots de la pandèmia fan que el govern municipal no vulgui córrer el risc de contagis per aglomeracions. 


Amb la suspensió dels gegants i la Pesta, els actes tradicionals de Sant Roc quedaran circumscrits principalment als actes del dia 16 d'agost amb els macips com a protagonistes, encara que hi haurà algunes activitats substitutòries tant el dia 14 com el 15 d'agost. La Dansa d'Arenys tampoc es ballarà en directe, però es projectarà tant a l'església com al Teatre Principal, un cop acabat l'Ofici Solemne en honor a Sant Roc que aquest any també presidirà el bisbe de Girona, Francesc Pardo.