La Generalitat licita un estudi que obre la porta a eliminar els peatges de la C-32

S'analitzaran diverses propostes d'actuació a partir del final de la concessió de l'autopista, d'aquí a un any
|

La Generalitat de Catalunya ha licitat un Estudi de la mobilitat al corredor de la C-32 al Maresme, amb la proposta d'alliberar dels peatges, segons ha anunciat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, en una reunió mantinguda a la seu del Consell Comarcal. El president del Consell Comarcal, Damià del Clot, ha qualificat el dia d'avui com "un dia històric que culminarà el 31 d'agost de 2021". L'estudi estarà acabat en un termini de sis mesos. Isidre Gavín ha remarcat que aquest estudi aportarà una "mirada global a la mobilitat al territori" i que qualsevol proposta d'actuació serà pactada amb la comarca.


ESTUDI MOBILITAT scaledFoto: Consell Comarcal. 


El 31 d'agost de 2021 finalitza la concessió i s'alliberarà de peatges la C-32 posant punt final a una reivindicació històrica de la comarca i obrint un nou repte que és la reordenació de la mobilitat al seu pas pels municipis maresmencs i, especialment, el paper que ha de jugar-hi la N-II. Aquesta via actualment és la principal artèria en matèria de mobilitat gratuïta a la comarca i també un punt negre per la seva elevada sinistralitat, així com una barrera per al desenvolupament dels municipis que travessa.


Les primeres anàlisis sobre els efectes que tindrà l'alliberament dels peatges de la C-32 xifren entre 6.000 i 15.000 vehicles diaris la reducció de trànsit que tindrà la N-II, fet que permetrà pacificar aquesta via. L'estudi encarregat per la Generalitat analitzarà la configuració viària actual i, a partir de macro i microsimulacions de trànsit, posarà sobre la taula diferents propostes d'actuació per millorar la connectivitat i reconfiguració del conjunt de la xarxa viària.