Els dos Arenys, en risc alt de rebrot per Covid-19

​A Arenys de Mar, hi ha hagut 16 casos nous durant la darrera setmana i dos bars han tancat
|

Els serveis sanitaris han detectat 16 nous contagiats de Covid-19 durant la darrera setmana i, en total, hi ha una quarantena de persones afectades per aquesta malaltia a Arenys de Mar. Tot i això, per ara no hi ha cap cas greu a la nostra vila i tampoc no s'han detectat nous positius a les residències de la vila. Des de la regidoria de Salut Pública, atribueixen la detecció de nous casos al fet que ara es fan moltes més proves PCR.


Captura de Pantalla 2020 08 19 a les 12.28.46

Els dos Arenys en risc alt, al centre el mapa. 


Tot i aquest augment, el risc global es manté estable i està qualificat de risc Alt segons el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC. En la darrera actualització s'havia passat d'un índex de 123.61 a 196.95. Una cosa similar passa a Arenys de Munt, on s'ha passat de 145.56 a 164.12. 


Aquest augment coincideix amb el tancament de dos bars, la Krusan i el Bare Nostrum, per dos positius de coronavirus divendres passat. Els treballadors malalts de coronavirus no estan greus i les autoritats informen que, dins l'estudi de contactes, han detectat un segon treballador de la Krusan afectat per COVID-19. Tot i això el bar, va fer una desinfecció ahir a la tarda (vegeu vídeo) i ha reobert avui les portes.