ARESA entrega les tres primeres Black Falcon a la marina saudita

​Les forces especials saudites faran servir aquest nou model d'embarcació que pot superar els 60 nusos
|

Les drassanes arenyenques, Grup Aresa Internacional, han entregat durant aquest passat mes d'agost les tres primeres barques del projecte Aresa Black Falcon Interceptor Craft per a les forces especials de la Marina Reial de l'Aràbia Saudita. Aquestes tres primeres unitats formen part d'un paquet de 10 embarcacions que s'entregaran fins al desembre vinent. Durant el passat mes de juny es van poder veure a la costa d'Arenys, durant el període de proves. 


WhatsApp Image 2020 06 19 at 11.57.05Una embarcació Black Falcon sortint del port d'Arenys, el passat mes de juny. 


Les Black Falcon són dissenyades per a ús militar, tenen una eslora de 16 metres i una capacitat per a 17 tripulants. A més, són unes embarcacions capaces d'assolir velocitats per sobre dels 60 nusos, gràcies als tres motors de fora borda de 425 cavalls cadascun amb els que estan equipades. Aquest model es caracteritza també per la seva alta estabilitat i facilitat per fer maniobres i girs, a banda de la seva gran capacitat de càrrega i la versatilitat de la coberta, amb diverses configuracions segons la missió. 


Amb aquest projecte, l'empresa arenyenca fundada el 1961 reforça la seva posició en el mercat internacional d'embarcacions especials d'alta velocitat, en el que ja és un referent. De fet, aquest no és el primer projecte per a la marina saudita, a la qual ja va entregar 13 embarcacions Black Bird i 6 embarcacions Commando l'any 2017.