Puja el risc de contagi per COVID a Arenys de Mar durant l’estiu

L’agost acaba amb més de 20 nous positius a la vila i alguns comerços han de tancar
|

Arenys de Mar va acomiadar l’agost amb un risc de contagi molt alt de Coronavirus. Els últims dies del darrer mes es van diagnosticar més de 20 de nous casos a través de les proves PCR. A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ha arribat al 2.05 (l’epidèmia creix si és superior a 1). 


La diferència entre juliol i agost ha estat, per tant, notable. Una explicació en podria ser que actualment s’estan fent més proves des del CAP, alhora que també es fan estudis de contactes de casos positius que abans no es feien. 


Des de l’Ajuntament s’insisteix en la importància d’extremar les mesures de precaució, distanciament social i higiene. A més, la Generalitat va prohibir a finals d’agost les reunions de més de 10 persones, també en l’àmbit privat. El regidor de Sanitat, Josep Anton López, remarca que cal ser molt prudents i destaca que la preocupació està posada, sobretot, en les residències arenyenques per la vulnerabilitat dels residents. De moment, no s’ha detectat cap nou cas a les residències de la vila. D’altra banda, López també afirma que cal tenir en compte que a l’estiu hi ha molta gent que ve de Barcelona a la segona residència. 


Web la krusan   xs


La Krusan va tancar per COVID durant unes dies. Foto: Xavi Salbanyà 


Un toc d’atenció va ser quan dos establiments de la nostra vila van haver de tancar per casos de Coronavirus entre els seus treballadors. Un d’ells és la Krusan, que va poder reobrir al cap de pocs dies després de reorganitzar els torns, ja que els dos empleats que havien donat positiu eren del mateix horari. A més, han incrementat la distancia i les mesures de seguretat. I l’altre restaurant és el Bare Nostrum, que va obrir de nou les portes després dels 10 dies que es recomanen de confinament arran d’un cas positiu d’un dels treballadors. La resta d’empleats van passar les proves PCR pertinents i el resultat va ser negatiu


L’increment en el número de contagis a Arenys de Mar és, de fet, una tònica general a la Regió Sanitària Metropolitant Nord. Molts dels nous positius que han sortit aquest estiu són dins un mateix àmbit familiar i també arran de trobades de grups d’amics. En principi, tots aquells actes a la vila que segueixin un protocol i es pugui garantir el distanciament podran fer-se, en funció però de les noves normes que es puguin dictar des de la Generalitat que limiten el número d’assistents. A més, l’Hospital de Mataró ha començat a ampliar de nou la UCI amb 8 llits addicionals pels malalts crítics. Els darrers dies d’agost hi ha hagut dues morts a l’hospital per COVID19.