El govern demana prop de quatre milions a l'Estat per a la nova biblioteca

L'Ajuntament aprova l'avantprojecte a Les Clarisses i espera començar l'obra el 2021
|

El govern municipal no ha fet fàstic a presentar candidatura a les subvencions del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana. Es tracta d'ajuts inclosos en el programa "1,5% Cultural" per finançar projectes de conservació o reforma de béns immobles del "Patrimonio Histórico Español" als que concorrerà l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Si la petició prospera, podrien arribar a obtenir fins 3,7 milions de Madrid, el que suposaria el 75% del cost total de l'obra. 


Web nova biblioteca


Imatge de com podria ser la nova biblioteca. 


El fet d'haver demanat fons a l'Estat, pel regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, no és una contradicció. "Ja seria hora que tinguéssim algun retorn dels nostres impostos" diu, alhora que parla de "bons auguris", ja que els tècnics del Ministerio han començat a demanar detalls i informacions de l'obra. D'altra banda, també informa que s'estan negociant altres subvencions amb la Diputació de Barcelona, ja que la nova biblioteca entrarà a formar part de la Xarxa Provincial i de la Generalitat. De moment, explica "tenim garantit el contingut" o sigui el mobiliari, els llibres i el material necessari pel funcionament. A més, Pruna pensa que també rascaran de la Generalitat per l'interès mostrat pels diversos directors generals del Departament de Cultura quan els hi han presentat el projecte. Amb tot, creu que "la Biblioteca tindrà un cost mínim i assequible per les arques municipals"


D'altra banda, el regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, critica la campanya que des d'alguns sectors es fa contra la futura biblioteca. Lamenta que es vulgui desinformar a la població amb xifres alarmistes i amb falsedats econòmiques i recorda que el cost tota de l'obra de construcció de la nova biblioteca a Les Clarisses és de 4,7 milions


L'aprovació de l'avantprojecte demostra, segons el govern local, que no s'ha aturat i "són constants les reunions entre els arquitectes" per anar més enllà i crear del que serà més que una biblioteca. El regidor Pruna diu que serà una installació singular, "un centre de creació literària", un concepte que agrada a les institucions que veuen com, no només prendrien impuls els destacats autors arenyencs com Miquel i Vergés, Ferran de Pol, Salvador Espriu, etc. "Serà un centre de creativitat literària" amb tallers i espais de treball per estudiants, "una reivindicació que ara no podem assumir"


Per conèixer al detall el projecte i el que hi haurà dins de la nova biblioteca -com un jardí i un bar- i els canvis que es produiran en els entorns, com la pacificació del carrer Santa Clara com a vial de prioritat invertida amb tot al mateix nivell, el 6 de setembre, al mateix convent s'inaugurarà una exposició on, a més, es podrà visualitzar tot el procés i el treball dels arquitectes fins a arribar a la signatura de l'avantprojecte.