El govern vol tancar el plec de la nova selectiva abans de novembre

Aquest estiu s’han retirat més zones de contenidors on s’hi deixava tot tipus de trastos
|

El govern municipal manté que la recollida selectiva no funciona i es marca com a objectiu tenir el plec de clàusules per la nova contractació abans del novembre, quan acaba el contracte amb l'actual empresa RESMAR. De fet, finals d'agost ja s'havien definit les rutes i s'estaven acabant de redactar les especificacions tècniques. També està previst presentar un primer esborrany a l'oposició. 


Web camionet brossa   es


El camionet de la brigada retira la brossa que no es recull. Foto: Xavi Salbanyà


A més de les crítiques pel mal servei de l'empresa cogestionada pel Consell Comarcal, l'alcaldessa, Annabel Moreno, reitera les crítiques cap als consellers arenyencs que formen part de l'organisme supramunicipal, com és el cas d’Estanis Fors (conseller comarcal) i Xavier Masgrau (gerent de RESMAR). Moreno considera que "estan fent oposició" dins del CCM en comptes de defensar els interessos de la nostra vila. Afegeix que té la sensació que l’administració supramunicipal està posant "pals a les rodes" a l’Ajuntament quan, en realitat, hauria de donar-li suport. 


Per la seva banda, JUNTS per Arenys critica el govern pel que fa a la seva gestió de la neteja i la recollida selectiva. Segons Estanis Fors, l’Alcaldessa no hauria de culpabilitzar-los sinó assumir la responsabilitat de govern. Fors recalca que queden tres mesos de pròrroga del contracte amb l’empresa RESMAR i que encara no hi ha cap proposta sobre la taula del model que es té pensat implementar. Des del CCM es reitera que el servei de recollida selectiva a la nostra vila està infradimensionat. La consellera delegada de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, Montserrat Garrido, creu que el problema rau des de l’inici quan es va fer la delegació de competències sense fer un estudi de les necessitats que té el municipi. Això fa que l’empresa no pugui assumir la recollida dels residus generats per Arenys. 


D'altra banda, l'Ajuntament ha retirat una nova zona de contenidors problemàtica al capdamunt del carrer Pompeu Fabra on, a més de brossa, la gent hi dipositava mobles i trastos vells. La regidora de Medi Ambient, Ona Curto, afirma que la retirada era "necessària" pel mal ús que se'n feia i les queixes dels veïns. Ara per ara, no es completa retirar cap més zona de contenidors, tot i que s'està estudiant Valldegata. La decisió ha estat criticada pel PSC, que considera que la retirada és un pas més en la gestió equivocada de la regidoria. Demana que es reforcin, netegin i vigilin més les zones amb contenidors.